UTR Echt
Image default
Bedrijven

Bretels kopen bij Bretelswinkel.nl

Een stukje geschiedenis

Sinds 1736 worden bretels al gebruikt, met name door mannen. De eerste die bretels droeg was Benjamin Franklin, één van de Founding Fathers van Amerika. Maar ook Napoleon heeft bretels gedragen.
Bretels zijn elastische banden die over je schouders gedragen worden. Hierdoor hou je je broek omhoog. Het wordt gedragen in plaats van een riem. Het woord is afgeleid van het Franse woord ‘bretelles’ wat zo iets als draagband betekend.

Bretels kunnen het beste gedragen worden bij hoog gesneden broeken. Toen halverwege de jaren ’30 van de vorige eeuw lagere modellen in de mode raakten verloor de bretel het van de riem, die beter te dragen is bij een laag gesneden broek.
Tegenwoordig worden bretels gezien als mode accessoires en mogen ze weer gedragen worden: je maakt er een statement mee. Ook vrouwen kunnen ermee gezien worden!
Maar hoe hoor je bretels nou te dragen? En waar koop je ze? In deze blog lees je het.

De etiquette

Bij het dragen van bretels hoort een etiquette. Hieronder sommen we ze voor je op:

  • Het lijkt een open deur, maar bretels en een riem draag je niet tegelijkertijd, omdat ze dezelfde functie hebben. Je kan het vergelijken met het dragen van 2 paar sokken over elkaar.
  • Bretels bedekt te zijn, dus onder het jasje of de trui. Deze traditie is in 1893 bedacht in Londen, waar mannen in de zomer vaak hun jasjes uitdeden als ze het warm kregen. In die tijd werden bretels geassocieerd met de gewone arbeider en dat was niet netjes.
  • Officieel worden bretels met een lus aan de knoopsgaten aan de binnenzijde van de broek gedragen. Tegenwoordig hebben niet veel broeken meer knoopsgaten aan de binnenzijde, dus je ziet ook steeds vaker dat de bretels met clips worden vastgezet aan de broek.

Bretelswinkel.nl

Bij bretelswinkel.nl kun je allerlei soorten bretels kopen. Je kan X-vormige en Y-vormige bretels kopen. De bretels worden van verschillende materialen vervaardigd. Denk bijvoorbeeld aan wol of leer.
Voor elke gelegenheid en voor elk outfit zijn passende bretels te vinden!

Gerelateerde artikelen

Auto huren?

Nieuwe wandelschoenen kopen? Kies Lowa!

Laat je spandoeken drukken met je eigen ontwer