UTR Echt
Image default
Energie

Mobiele airco kopen? Wat u moet weten ..

Er bestaan verschillende type airco’s, waaronder de populaire mobiele airco en de split unit, of split airco. In dit artikel nemen wij de mobiele airco onder de loep. Wat moet u weten voordat u een mobiele airco koopt?

Mobiele airco = gemakkelijk

In tegenstelling tot een split airco (wat een opgesplitste airconditioning is, één deel hangt buiten en het andere deel is binnen bevestigd), is de mobiele airco verplaatsbaar in huis en bestaat deze uit één geheel. 

De mobiele airco kent een flexibele luchtafvoerslang (zoals we die kennen van een wasdroger). Deze slang moet dus buiten gehangen worden en zal zowel warme lucht uitstoten als vocht (aangezien een airoconditioning ook een ontvochtigende werking heeft, waardoor de aanwezige lucht al sneller koel aanvoelt). 

De mobiele airco mag dan overal te plaatsen zijn; natuurlijk moet deze wel bij een raampartij of deur geplaatst worden, zodat de slang buiten gehangen kan worden. U kunt ervoor kiezen deze bijvoorbeeld door een kattenluik te plaatsen. 

Mobiele airco zonder slang

Een mobiele airco zonder slang is eigenlijk geen echte airco. Deze koelt de lucht d.m.v. een andere techniek en kan niet dezelfde prestaties leveren als een ‘echte’ airco. 

Mobiele airco kopen, waar let u op? 

Het kopen van een mobiele airco is één ding, maar waar let u op? Let op de volgende aspecten: 

  • Welk oppervlak kan de mobiele airco aan? Let op of deze geschikt is voor de oppervlakte in uw woning. 
  • Wat is het energieverbruik van de mobiele airco? Dit is een werkelijk belangrijk aspect van de aankoop; een hoog energieverbruik is op termijn duurder dan nu een iets duurder apparaat kopen. 
  • Wat is het aantal decibel wat het apparaat wordt toegekend? Mobiele airco’s staan er immers om bekend dat bepaalde type een overheersend zoemend geluid maken. Let hier goed op. 
  • Meer informatie nodig? Bezoek Klimaatbeheersinginhuis.nl/mobiele-airco-kopen/
https://www.klimaatbeheersinginhuis.nl/mobiele-airco-kopen/