UTR Echt
Image default
Auto's en Motoren

Auto’s in alle soorten en maten

Vandaag de dag is de auto niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Ze zijn ook in alle vormen en maten terug te zien: lang of kort, groot of juist wat kleiner, hoekig of gerond. Voor elke automobilist is er dus wel een bijpassende auto te vinden. Ben je benieuwd naar welke auto het beste bij jou past? Wij zetten in dit artikel de meest herkenbare even op een rijtje.

Hatchback

Naast de Coupé misschien wel de meest herkenbare en meest gekochte auto type ter wereld.  Je herkent de hatchback het eenvoudigst door het oneven aantal deuren, 3- of 5-deurs. De achterklep wordt namelijk meegeteld als deur, omdat het passagiers- en bestuurdersgedeelte middels deze deur bereikbaar is.

Cabriolet

In Nederland ook bekend onder de Engelse term convertible en beschikt over een inklapbaar of opvouwbaar dak. De cabriolet is zo oud als de auto zelf is. De eerste auto’s waren immers uitsluitend cabrio’s. Pas in de jaren 70 zag men de cabrio als gevaarlijk en werden de gesloten auto’s steeds meer in trek.

Gran Turismo

Dé auto soort van iedere snelheidsduivel, ook wel afgekort tot GT, is in haar begin jaren voornamelijk bedoeld om grote afstanden op hoge snelheid af te leggen. In tegenstelling tot een échte sportwagen is deze sportieve wagen niet volledig gericht op de prestatie, comfort is naast snelheid ook van groot belang.

Match met jouw type auto bij een autoverhuur in Heerlen

Ben jij nu razend benieuwd of een hatchback, cabriolet of misschien zelfs een GT beter bij jou past dan die oude sedan van jouw? Bij autoverhuur heerlen kun je bijvoorbeeld eenvoudig een ander model uitproberen.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-heerlen/