UTR Echt
Image default
Auto's en Motoren

De omgeving van Utrecht ontdekken

Het centrum van Utrecht is te voet het best te ontdekken. De kleine grachten en de smalle straatjes laten geen auto’s toe. Utrecht wordt door velen ook wel gezien als een kleinschaligere variant van Amsterdam. Echter zorgt de kleinschaligheid ervan dat wanneer je er al een enkele keren bent geweest, er niet zo snel iets nieuws te ontdekken valt. Het centrum biedt een ruime mogelijkheid tot vele verschillende cafés en restaurants, maar buiten het centrum valt er nog meer te ontdekken. Als je langsgaat bij auto huren Utrecht kan je genieten van de verschillende bezienswaardigheden buiten het centrum. Dit artikel bespreekt daarom de mooiste plekken in de omstreken van het centrum van Utrecht.

 

Kasteel de Haar

Ten eerste is Kasteel de Haar een bezoekje zeker waard. Dit kasteel bevindt zich in Haarzuilens en is geopend sinds 1892. Het bestaat echter al veel langer dan dat, namelijk sinds de 14e eeuw. Niet alleen kan je genieten van al het moois dat dit kasteel te bieden heeft, in de winter is er ook een gezellige kerstmarkt met een fontein show die je niet mag missen. Het kasteel is het grootste kasteel van Nederland en biedt daarom genoeg vermaak voor een dagje uit.

 

Pyramide van Austerlitz

Naast Kasteel de Haar, is de Pyramide van Austerlitz ook een bijzonder bouwwerk. Het bevindt zich in de bossen van Zeist en is gebouwd door de Franse soldaten van Napoleon. Na meerdere restauraties is het nu weer in zijn oude staat. Je kan de Pyramide beklimmen en hiermee heb je een mooi uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug.

 

Utrechtse Heuvelrug

Dat brengt ons naar de volgende aanrader: de Utrechtse Heuvelrug. Dit nationale park beschikt over vele heuvels en bergen zoals de Vlakke Berg, de Galgenberg en de Hazenberg. Het is dus ideaal om in dit park een lange wandeling te maken of te gaan picknicken op een zonnige dag. De Heuvelrug is ontstaan in de IJstijd doordat gletsjers het land vooruit hadden geschoven en er hierdoor heuvels ontstonden.

Buiten het centrum van Utrecht zijn er dus nog veel meer dingen te ontdekken. Echter zodra je erachter komt dat je Utrecht toch wel hebt gezien, kan je altijd naar auto huren Den Haag gaan en daar de omgeving ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de taxiverzekering

Bij Motorcursus.nl is je slagingskans zeer hoog!

Een professionele autorijschool in Enschede