UTR Echt
Image default
Toerisme

Autoverhuur Curacao

Als u van plan bent Curaçao te verkennen, is een auto een must om het meeste uit de ervaring te halen, met hobbels en kuilen in de wegen is een suv huren op curacao een goed idee als uw budget het toelaat.

Toen we eerst op Curaçao aankwamen, wilden we een ontspannen strandvakantie hebben, maar de verleiding om het prachtige eiland te verkennen veranderde al snel of dacht dat we een autoverhuur moesten regelen om de omgeving te verkennen. Er zijn veel autoverhuurbedrijven om uit te kiezen en we vonden dat iedereen met wie we contact hadden opgenomen snel reageerde. We besloten om met Veilig Auto Huren Curacao te gaan vanwege de beschikbaarheid van de auto die we wilden en de eis om geen aanbetaling te doen. Uit eerdere ervaringen hebben we geleerd dat je heel voorzichtig moet zijn met autohuur deposito’s, vooral wanneer de weersomstandigheden van de auto ertoe leiden dat er meer kans is op slijtage.

De auto die we kozen was een Toyota Rav 4, niet de meest avontuurlijke 4×4, maar een betrouwbaar beest op de Curaçaose wegen. Het had ook de toegevoegde bonus van goede airconditioning die een must is in het warme Caribische klimaat. Veilig Auto Huren Curacao heeft de auto bij ons hotel afgeleverd samen met het kinderzitje dat we nodig hadden voor onze dochter,, hij was erg ontspannen met betrekking tot eventuele kleine schade die zou kunnen optreden tijdens het rijden op Curaçao en legde uit dat ze een volledige verzekering hadden voor alle huren, we zorgden natuurlijk nog steeds goed voor de auto en reden voorzichtig. De auto zelf, met een paar hele kleine krasjes, was in een goede staat en we voelden ons heel veilig tijdens onze reis.

Rijden in Curaçao

Op de Genius Travels Worldwide Driveabability Scale (die hebben we net verzonnen, het is geen echte schaal) zouden we Curacao ergens in het midden plaatsen. De wegen zijn niet zo mooi als die je zou vinden in West-Europa of de VS, maar je medebestuurders zijn veel gemakkelijker in de omgang dan die je zou vinden in Vietnam in Thailand. Met andere woorden, je moet het rustig aan doen om de verschillende kuilen en gebroken verkeersdrempels te bestrijden, maar je andere bestuurders zullen nooit boos of agressief worden als je gewoon rustig aan rijdt. Er zijn niet zo veel rotondes en verkeerslichten, en daardoor zijn er veel een aantal files die op het eiland voorkomen, bijvoorbeeld op de caracasbaaiweg in de late namiddag en halverwege de ochtend. U bent binnen 45 minuten overal op het eiland en een rondrit kan in een paar uur worden voltooid.