UTR Echt
Image default
Auto's en Motoren

Kan iedereen op een e-chopper rijden?

Duurzamer rijden wordt steeds populairder. Dat is omdat je verantwoordelijk en duurzaam rijdt op de e-chopper. De e-choppers hebben ook een bijzonder Amerikaans model. Dit maakt het ook zo leuk om er op te rijden. Het is bijzonder en je rijdt er niet dagelijks op. De e-choppers zijn leuk om te huren, maar ook om zelf een te kopen. Wil jij een elektrische chopper kopen omdat ze zo fijn zijn? Dan ben je bij EZ-Chopper aan het juiste adres. Zij zorgen ervoor dat jij duurzaam kunt rijden en dat zonder geluid.

Wanneer mag je op een elektrische scooter rijden?

Het is mogelijk op een elektrische scooter te rijden wanneer je een motorrijbewijs hebt en minimaal zestien jaar bent. Het is dus niet toegestaan om te rijden zonder een geldig rijbewijs. Je mag er ook mee rijden als je een geldig autorijbewijs hebt. De e-chopper is een snorfiets model en daarom hoef je ook geen helm op. Het is mogelijk om een e-chopper te nemen die harder gaat dan 25 kilometer per uur, maar de standaard e-chopper gaat maximaal 25 kilometer per uur. De e-chopper in bromfiets uitvoering gaat sneller. Deze gaat maximaal 45 kilometer per uur. Bij deze elektrische chopper heb je wel helmplicht. 

Waar mag je rijden met een elektrische chopper? 

Kies je voor de elektrische chopper met een blauw kenteken? Dan mag je alleen op het fietspad rijden. Je moet dan de regels volgen van een fietser. Rij je met een e-chopper die een bromfiets uitvoering is? Dan mag je de regels volgen van een bromfiets. Het is dan dus soms toegestaan om op de weg te rijden. Houd het dan dus goed in de gaten wanneer je terug op het fietspad moet gaan als bromfiets e-chopper. 

Mag je iemand mee vervoeren?

Het is niet mogelijk om zonder extra zitje een tweede persoon mee te vervoeren. De e-chopper is gemaakt om één persoon te vervoeren. Het is wel mogelijk om een kind mee te vervoeren. Het gewicht mag een maximum hebben van 130 kilogram van de twee mensen op de scooter. De elektrische scooter is bestemd voor maar één persoon en daarom is het op eigen risico om jouw kind mee achterop te nemen. Als je een E-chopper koopt kan je dus met een extra zitje gewoon een kind mee vervoeren op de e-chopper. Bij het huren moet je er wel rekening mee houden of de verhuurder een extra zitje heeft. Zo kan je toch samen touren.