UTR Echt
Image default
Woningen

Hoe bereken je een aanbouw?

Wil je je woning vergroten met een aan- of uitbouw en wil je graag vooraf weten wat je dit uiteindelijk zal kosten? Dat laat je best aan vaklui over. Die weten als geen ander wat ze nodig hebben om een uitbouw te plaatsen en hoe lang dat zal duren. Alle gespecialiseerde bedrijven het plaatsen van zo’n aanbouw bezorgen je namelijk een gratis, vrijblijvende en gedetailleerde prijsofferte. Ook voor een aanbouw in Amsterdam.

Vele mogelijkheden

Om je woning te vergroten met een aanbouw of uitbouw heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een serre, een kelder, een bijkeuken, een garage, een balkon, of juist een dakkapel. Om makkelijk de prijs van een aanbouw of uitbouw te berekenen, moet je dus in de eerste plaats weten om welk type aan- of uitbouw het eigenlijk gaat.

Prefab of op maat gemaakte aanbouw?

Om de prijs van je uit- of aanbouw te kunnen berekenen, moet je een ook kiezen tussen een prefab of een op maat gemaakte uitbouw of aanbouw. Wat een op maat gemaakte aanbouw is, laat zich raden. Een prefab uitbouw werd vooraf in een bedrijf gebouwd. Je kunt daarbij maar enkele vaste afmetingen in het plan opnemen. Verder is deze prefab al vooraf geassembleerd. Daardoor is zo een prefab heel wat goedkoper dan aanbouw of uitbouw die perfect op maat werd gemaakt.

Bepaal vooraf je budget

Wil je de prijs voor een aanbouw of uitbouw laten berekenen? Bedenk dat zo een woonuitbreiding een flinke investering is. Bepaal daarom vooraf je beschikbaar budget vast. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kan verwachten. Daarna volgt dan het aanvragen van de prijsofferte. Die is bij alle ernstige ondernemingen gratis en verbindt je tot niets. Bespaar zeker niet op de kwaliteit van je aan- of uitbouw. Is je budget ontoereikend voor dat wat je voor ogen hebt? Wacht dan wat langer tot je het nodige bedrag bij elkaar gespaard hebt en kies voor het project met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordeel prijsofferte

Zo een gratis en vrijblijvende offerte leert je ook veel over het betrokken bedrijf. De kwaliteit van een offerte zegt heel wat over de aanpak van het betrokken bedrijf. zegt voor veel potentiële klanten iets over de kwaliteit van je bedrijf. Geef daarom altijd voorrang aan een professioneel opgestelde offerte die zoveel mogelijk details van de werken vermeldt.