UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

Wat is een goed matras voor oudere mensen?

Aangezien het lichaam met de jaren kwetsbaarder wordt, is het belangrijk om op een ondersteunend matras te slapen. Het is dan ook verstandig om naar mate je ouder wordt, je een ander bed gaat uitkiezen. Koudschuim en latex matrassen zijn ideaal voor oudere mensen. Deze materialen zorgen ervoor dat omdraaien makkelijk gaat en dat er weinig tegendruk geboden worden.

Geschikt bed voor oudere mensen

Naast het materiaal zijn er nog andere punten om op te letten bij het uitkiezen voor een geschikt bed voor oudere mensen.

 

• Het is fijn als de rand van het bed stevigheid biedt, zeker als je wat minder stabiel bent. Het gebeurt nog wel eens dat men op de rand van het bed gaat zitten voor of na het slapen, dus is het belangrijk om hierop te letten.

 

• Een bed met een elektrische verstelbare bedbodem kan praktisch zijn als je wat ouder bent. Heb je aan het einde van de dag vermoeide of opgezette benen? Dan kan je met één druk op de knop het voeteneinde omhoog doen.

Een matras van natuurlijke materialen

Je kan een natuurlijk latex matras kopen van Una Matras. Una-matrassen zijn gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen wat zorgt voor een perfect slaapcomfort. Een Una Matras bestaat uit meerdere lagen latexschuim en zeven zones. Deze zones ondersteunen de contouren van jouw lichaam. Tevens zit er om dit matras een hoes van biologisch katoenen tijk. Dit zorgt ervoor dat vocht en lucht kan circuleren op natuurlijke wijze. Daarnaast kan je deze hoes gemakkelijk wassen om zo jouw matras schoon te houden. De top kwaliteit van een Una Matras zorgt voor de allerbeste slaapervaring.

Zelf jouw matras samenstellen

Bij Una Matras kan je zelf een matras samenstellen. Kies je voor een zacht, medium of stevig matras? Daarnaast kan je de volgorde van comfortlagen bepalen om jouw lichaam maximaal ondersteuning te kunnen bieden. Een Una Matras bestaat namelijk uit drie lagen van natuurlijk latexschuim. Maar waarom is de keuze voor een natuurlatex matras nu zo goed? Naast de eerder genoemde voordelen is het ook een duurzame keuze aangezien de matrassen veel langer mee gaan. Zeker in vergelijking met gewone matrassen.