UTR Echt
Image default
Dieren

Labrador kruisingen 

Labradors zijn imens populair omdat het super sociale honden zijn. Daarom is het ook niet raar dat het labrador soort ook veel wordt gebruikt bij kruisingen met andere rassen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 

Labrador – Weimeraner

De Weimeraner is een fantastische hond, net zo mooi als hij slim is. De Labrador kruising met Weimeraner is echter veel minder gericht op mensen dan de Labrador, hij geeft de voorkeur aan een kleinere en een meer vertrouwde omgeving. Dat betekentdat als je met de Weimeraner gaat wandelen jij je geen zorgen hoeft te maken dat hij op iedereen springt want de Weimeraner is dus niet per se geïnteresseerd in het vriendelijk ontvangen van iedereen. Het trainen van de “Labmeraner” kan soms iets moeilijker zijn dan het trainen van een Labrador.

Net als de Labradors hebben ook de Weimeraner last van verlatingsangst als ze voor langere tijd alleen thuis blijven. Het is belangrijk om dit te weten zodat je er rekening mee kunt houden. De Wemeraner vraagt veel meer tijd en aandacht dan een rasechte pup. Weimeraners hebben een levensverwachting van ongeveer 11 jaar, iets minder dan die van de Labrador. Ze worden echter beschouwd als een van de gezondste rassen, met een kenmerkende lichaamsstructuur en zonder noemenswaardige erfelijke ziekten. Dus als je een actieve en intelligente pup wilt krijgen, is de “Labmeraner” een geweldige metgezel.

 

Labrador – Border collie

Border Collies zijn uitzonderlijk intelligente honden die goed samenwerken met hun baasjes, zolang ze maar goed getraind zijn. Ze behoren tot het ras dat liever slechts één eigenaar kent. Ze houden van hun eigenaar of van hun familie maar verder zijn ze relatief onverschillig tegenover alle andere mensen. Ze leren zeer snel en kunnen zeer moeilijke trucjes leren door positieve beloning in hun training. Er zijn verschillende ondersoorten van Border Collies die iets van elkaar verschillen. De zogenaamde showhonden en de werkhonden zijn zeer verschillend. Terwijl de showhond veel minder geïnteresseerd is in het werken met hun eigenaren aan kleine trucjes en trucjes, is de werkhond zeer actief en heeft altijd een zekere mate van stimulatie nodig om geen onzin uit te halen.

 

Het karakter van de Border Collie is heel anders dan dat van een Labrador en er zit veel geluk in wat voor soort pup je mee naar huis gaat. Border Collies zijn kuddehonden en laten dit duidelijk zien in de omgang met kinderen. Als kuddehonden zijn ze dus niet per se geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Aan de andere kant zijn ze prachtig voor oudere kinderen of oudere en zeer drukke gezinnen die graag samen trainen en werken. Labrador Border Collie kruisingen zijn prachtige honden, met een mooie lange vacht die veel verzorging nodig heeft.

De Border Collies zijn iets kleiner (30cm) dan de Labradors. Ze hebben een hoge levensverwachting en net als de Labradors worden ze meestal 12 jaar oud. Als kruising is het echter goed mogelijk dat hun hond aanzienlijk ouder wordt. Een gezonde “Borador” pup is een geweldige hond voor een sportief gezin dat veel tijd thuis doorbrengt en de kleine pup de aandacht geeft die zijn kleine lichaam en geest nodig hebben. Voor degenen die niet de ruimte hebben om een grote Labrador kruising te huisvesten is er ook het kleinere alternatief:

 

Labrador – King Charles Spaniel

De “Cavador” is de naam voor de kruising tussen een Labrador en een King Charles Spaniel. De King Charles Spaniel is zeker een van de meest lieve honden die er zijn. Het zijn charismatisch, grappige en zeer loyale honden met een goede levensverwachting van ongeveer 11 jaar. Er zijn enkele ernstige gezondheidsproblemen voor dit ras die niet kunnen worden genegeerd.

Veel van deze kleine honden lijden aan een hartaandoening, een mitralisklepprobleem, wat kan leiden tot een vroegtijdige dood. Ze hebben ook een neurologisch probleem, door de vorm en de grootte van hun hoofd, omdat de hersenen niet goed geplaatst zijn. Deze abnormale misvorming: Syrongomelia is een ernstige aandoening die je al kunt signaleren als je een puppy uitkiest. Het beste is om de ouders te testen als ze ongeveer 5 jaar oud zijn om ervoor zorgen dat er geen eerdere genetische mankementen spelen.
 
Labrador – Springer Spaniel De springerspaniël die met een Labrador is gekruist, wordt vaak “Springador” genoemd. De Springers kunnen geweldige honden zijn waarmee je veel kunt spelen. Ze kunnen echter ook de extreme kanten van beide rassen laten zien en zijn daarom niet geschikt voor onervaren of inactieve eigenaren. Springer zijn zeer levendige honden, met een groot jachtinstinct. Hoe eerder ze getraind worden met positieve beloning des te beter ze te trainen zijn. Normaal gesproken heeft Springer een zeer goed karakter, maar sommige van hen hebben een probleem met nervositeit en een sterk jachtinstinct.

Zorg er bij de aankoop voor dat de ouders een gematigd temperament tonen en niet nerveus lijken. Jumpers zijn veel kleiner en lichter dan Labradors en hebben een langere vacht. “Springadors” hebben een kortere vacht; soms lijken ze op een wat gescheurde Labrador met wat witte vlekken. De Springer heeft een levensverwachting van ongeveer 12 jaar, net als de Labrador. Meestal leven Labrador Mix-puppies iets langer, dus het kan zijn dat de Labrador Springer Mix nog wat meer jaren wint. Over het algemeen is de Springer relatief gezond, alleen een oog- en heuponderzoek is nodig.

 

Labrador Mix puppies en hun persoonlijkheid

Voor zover je een raszuivere Labrador koopt, kun je met vrij grote waarschijnlijkheid voorspellen wat voor karakter deze hond zal hebben. Het is bekend wat de kenmerken van deze rassen zijn en hoe de meeste van deze soortgenoten zich zullen ontwikkelen. Als potentiële koper heb je de mogelijkheid om de moeder te zien. Als je besluit om een Labrador Mix puppy te kopen, moet je ervan bewust zijn dat het karakter van een gemengd ras niet alleen een product is van de opvoeding maar ook het resultaat is van het kruisen van twee gemengde rassen.

Als de hond afkomstig is van twee raszuivere honden zoals hierboven vermeld, dan kunnen ze ofwel de kenmerken van het betreffende hondenras laten zien ofwel zich volledig anders ontwikkelen. Als je naar een Labrador Mix-pup kijkt, is het echt belangrijk om de ouders in de gaten te houden. Zijn ze allebei evenwichtig, vriendelijk en vertrouwensvol? Dit zijn de belangrijkste aspecten van een gezinshond. Als beide ouders deze kenmerken vertonen, kun je verwachten dat de kleine pup zich op dezelfde manier ontwikkelt. Als een hond al wat ouder is rond de leeftijd van 6 maanden dan is zijn karakter al duidelijk te zien.