UTR Echt
Image default
Dieren

Chip hond registreren: Veilig met jouw hond over straat

Heb je een nieuwe hond? Dan moet je de chip van de hond registreren in een databank. Iedere hond die je bij een fokker aanschaft of adopteert uit het buitenland is voorzien van een chip waar een uniek chipnummer aan gekoppeld is. Met de nieuwe wetgeving is het daarbij verplicht om de registratie te voltooien. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je de registratie doet en welke voordelen je hiervoor terugkrijgt. Want welke gegevens zijn nodig en waarom moet je de registratie doen? Onderstaande informatie zet de belangrijkste zaken voor jou op een rij. 

De stappen om de chip van je hond te registreren

De chip van de hond registreren is één van de zaken die je moet doen zodra je jouw hond in huis haalt. Het chipnummer hoef je zelf niet af te lezen met een chipreader, het nummer staat namelijk in het paspoort vermeld. Als je de databank opent, kun je op registreren klikken en het chipnummer invullen. Ook vraagt de databank een aantal gegevens over de hond, zoals de leeftijd, het ras en sinds wanneer jij deze in huis hebt. Daarna moeten ook jouw eigen gegevens ingevuld worden. Door alle stappen te doorlopen, zie je later achter het chipnummer jouw naam staan en kan iedereen die de chip uitleest jou als eigenaar contacteren. 

Bij vermissing of verhuizing van belang 

De chip van de hond registreren zorgt dan voor een aantal voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld altijd een nummer bij de hand welke je in kunt vullen als je jouw adres moet wijzigen. Als jouw hond onverhoopt wegloopt, kan de viervoeter aan de hand van deze chip weer bij jou gebracht worden. Hierbij moet de hond wel gevonden worden en moet de vinder de chip uitlezen met een speciale chiplezer. Je hebt dus een veiliger gevoel bij een eventuele vermissing van jouw hond.

https://www.petlook.nl/hond-registreren/