UTR Echt
Image default
Bedrijven

In jouw bedrijf meer gedaan krijgen in minder tijd?

Slimmer werken lijkt overal het devies. Alleen, hoe doe je dat dan, slimmer werken? Slimmer werken gaat een stukje over efficiëntie, maar voor een nog veel groter deel over effectiviteit. Met efficiëntie ga je voornamelijk de methode steeds sneller uitvoeren. Maar, met effectiviteit zorg je voor een nieuwe werkwijze die ervoor zorgt dat je ineens veel meer werk kunt verrichten in minder tijd. Daar zit dus de meeste winst.

Digitaliseren formulieren

Het digitaliseren van formulieren kan het begin zijn van slimmer werken. Het digitaliseren van formulieren heeft het voordeel dat wijzigingen in direct in het systeem worden veranderd. En je kunt de gegevens uit dit formulier ook, als je dit zo instelt, gebruiken weer in andere digitale systemen. Het voordeel van het digitaliseren van formulieren is dus dat je alles kan wijzigen in 1 formulier en dat andere systemen deze informatie meteen verwerken. Zo zijn de gegevens altijd actueel. Dat scheelt tijd, geld en vaak ook nog eens een boel frustratie om allerlei misverstanden.

Gebruik je grootste wapen

Slimmer werken? Vraag het jouw medewerkers. Je gaat verbaast staan over wat je aan menselijk kapitaal in huis hebt. Voorwaarde is dan wel dat je een werkgever bent die weet wat goed werkgeverschap is en goed voor de medewerkers is. De kans is dan namelijk groot dat ze je graag op weg helpen.

Haal er eens een expert van buiten bij

Het is vaak enorm verrassend wat een expert in productiviteit waarneemt. Soms hebben mensen in het bedrijf namelijk last van een blinde vlek. Denk er wel aan om te polsen bij medewerkers of wat de expert in gedachten heeft wel werkzaam is. Als de werkdruk onmenselijk hoog wordt, ga je uiteindelijk natuurlijk mensen tegen je in het harnas jagen. Zorg ervoor dat je alle kanten verlicht zodat je rustig samen tot een oplossing kunt komen.

https://www.leanforms.com/digitale-formulieren/