UTR Echt
Image default
Dieren

Hondentuigen ja of nee

Hondentuig ja of nee

In dit artikel kijken we naar de groeiende populariteit van het hondentuigen.

U kunt de verschillende redenen vinden waarom mensen hondentuigen leuk of niet leuk vinden. En ontdek of een hondentuigenvoor de meeste honden beter is dan een halsband.

Ontdek de verschillende redenen waarom mensen hondentuigen leuk of niet leuk vinden. Ontdek of een hondentuig geschikt is voor uw hond. We beantwoorden ook veelvoorkomende zorgen over hondentuigen voor het lichaam, zoals “kunnen hondentuigen het trekken van honden stoppen” en “hondentuigen moedigen honden aan om te trekken”.

hondentuigen voor honden – het debat
Je zou niet denken dat zoiets eenvoudigs als een hondentuig controversieel zou zijn.

Toch lijkt het gebruik van tuigen voor honden behoorlijk sterke voorkeuren van honden eigenaren op te wekken!

Sommige mensen houden van ze en anderen haten ze.

Het hondentuigje wordt steeds populairder
Het algemene gebruik van harnassen voor honden is een vrij nieuwe ontwikkeling.

Het is er een die sommige old-school gehoorzaamheidstrainers met minachting beschouwen. Terwijl veel moderne hondentrainers hondentuigen hebben omarmd en vol lof over spreken. Voordat we bekijken wat een harnas wel en niet kan doen voor u en uw hond, laten we eens kijken naar enkele kenmerken van een harnas voor honden.

Wat is een hondentuig?

Een hondentuigen verdeelt de druk over een groter deel van het lichaam van uw hond dan een traditionele halsband. Het heeft een ‘singelband’ die om de borst van de hond achter de voorpoten gaat en wordt gestabiliseerd door een riem over de borst en / of tussen de voorpoten

Verschillende soorten hondentuigen

Tuigen variëren in kwaliteit en in de manier waarop ze op de hond ‘handelen’. Bij sommige kan de schouderriem bijvoorbeeld de beweging van de benen van de hond beperken, waardoor hij zijn been niet op natuurlijke wijze naar buiten kan zwaaien terwijl hij beweegt.

Sommige hebben alleen bevestigingen aan de achterkant voor een riem of lange lijn, andere hebben alleen bevestigingen aan de voorkant en sommige hebben beide.

We hebben het vandaag vooral overhondentuigen, niet over hoofdhalsters die zijn ontworpen om op het gezicht van een hond te passen.

We kunnen echter niet echt praten over anti-pull-apparaten zonder hoofdhalsters aan te raken, omdat ze behoorlijk populair zijn.

Er zijn twee sleutelfactoren betrokken bij het debat over harnassen

Waar mensen denken dat harnassen voor zijn (en waarom ze ze kopen)
Waar harnassen eigenlijk voor zijn (en wat kopen kan bereiken)
Laten we eens kijken waarom mensen eerst harnassen kopen

Waarom kopen mensen hondentuigen?

  • Hier zijn enkele van de redenen waarom mensen hondentuigen gebruiken
  • Om het trekken aan de lijn te verminderen
  • Om een ​​verband tussen de halsband en trekken te voorkomen
  • Om te voorkomen dat de hond zijn halsband wegglijdt
  • Om veilig een trainingslijn aan te bevestigen
  • Deelnemen aan Canicross
  • Om tracking te leren

Maar zijn hondentuigen eigenlijk nuttig om al deze doelen te bereiken? Laten we ze om beurten bekijken

‘No-pull’ hondentuigen
Een aantal lichaamsharnassen claimt het trekken te verminderen. Dit is interessant, omdat sommige critici van hondentuigen beweren dat honden eerder een harnas aantrekken.

Deze overtuiging lijkt te zijn afgeleid van het feit dat sledehonden een hondentuig dragen om mee te slepen.

Afgezien van het feit dat een hijsgordel niet hetzelfde is als een hondentuig dat u of ik zou gebruiken, is er een hele reeks andere aanwijzingen die verband houden met vervoer.

Gelukkig kunnen we nu de mythe dat hondentuigen het trekken erger maken, ontrkrachen. Het gebruik van hondentuigen wordt op grote schaal toegepast door serieuze en succesvolle gehoorzaamheidstrainers wereldwijd.

We zullen bekijken waarom deze mensen in een oogwenk hondentuigen gebruiken, maar wat deze zeer ervaren trainers kunnen bevestigen, is dat het dragen van een hondentuig honden niet doet trekken.

In feite is er geen enkel bewijs dat de overtuiging ondersteunt dat het dragen van een hondentuig honden aanmoedigt om te trekken.

Kunnen tuigen het trekken van honden stoppen?

In plaats van een hond aan te moedigen om te trekken, kan een tuig aan de voorkant het omgekeerde doen.

In veel gevallen vermindert een hondentuig de neiging van de hond om te trekken en geeft het de eigenaar van grote, krachtige honden wat broodnodige extra controle.

Dit is erg belangrijk voor mensen die het hielwerk of het los lopen met de riem nog niet onder de knie hebben. Vooral voor degenen die volwassen honden hebben aangenomen met ingebakken trekgewoonten.

Om deze redenen bevelen veel professionele hondentrainers nu een hondentuig bestellen aan aan al hun student hondentrainers.

Training is nog steeds belangrijk

Wat hondentuigen niet doen, is een hond leren niet te trekken als hij er geen draagt.

U moet uw hond nog steeds leren om op zijn hielen te lopen als u volledig opgelost wilt trekken en als u wilt dat uw hond loopt om aan de lijn te lopen

Sommige hondenbezitters kopen een iets ander apparaat om te proberen om te gaan met aan de lijn trekken.

Bij Royalcollar hebben ze prachtige en stevige halsbanden en hondentuigen gepersonaliseerd met naam en telefoonnummer voor uw geliefde huisdier. Kijk op deze website voor meer informatie en prachtige design halsbanen en hondentuigen of andere dierbenodigdheden.

Kijk op www.royalcollar.nl voor meer informatie over gepersonaliseerde hondentuigen en halsbanden op naam.