UTR Echt
Image default
Zorg

Waarom voor acupunctuur Uithoorn kiezen?

Unieke Acupunctuur Uithoorn is een therapie die een breed scala aan klachten en ziektes effectief behandelt. Het geeft inzicht in ziektepatronen en legt verbanden tussen symptomen.  Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde en wordt veelvuldig ingezet voor onbegrepen gezondheidsklachten. Het uitgangspunt is niet alleen de klachten te verminderen, maar ook om de oorzaak te achterhalen en te behandelen. In de Chinese Geneeskunde wordt de “mens” niet als losse onderdelen beschouwd, fysieke en mentale klachten hebben namelijk vaak een nauwe relatie met elkaar.

Hoe werkt acupunctuur Uithoorn?

Acupunctuur Uithoorn is een reflex-therapie. Door met steriele naalden in acupunctuurpunten te prikken worden signalen via het zenuwstelsel naar de hersenen verstuurd. Afhankelijk welke punten er geprikt worden, ontvangt het lichaam een impuls om bijvoorbeeld een ontstekings- en of pijngebied te herstellen. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van een individu geactiveerd en een nieuw balans gecreëerd.  In het eerste consult wordt een anamnese gesprek gehouden om te onderzoeken wat precies de klachten zijn. Afhankelijk van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, daaropvolgend vindt de acupunctuur Uithoorn plaats.

Acupunctuur en veiligheid

De behandelingen worden door een gediplomeerde therapeut uitgevoerd en zijn daarom veilig. Een acupunctuur Uithoorn heeft namelijk kennis van de verschillende weefselstructuren. De steriele acupunctuurnaalden worden eenmalig gebruikt. Acupunctuur Uithoorn is goed te combineren met andere therapieën en ondersteunt het genezingsproces goed. In tegenstelling tot middelen heeft acupunctuur Uithoorn geen vervelende bijwerkingen. Tijdens het consult is het handig om wijde kleding te dragen. Acute klachten worden doorgaans met een paar behandelingen verholpen. Bij chronische klachten zijn er vaak meer behandelingen nodig, dit komt doordat deze een langere periode in het lichaam aanwezig zijn. Tijdens een intakegesprek wordt er een inschatting gemaakt over hoeveel behandelingen er nodig zijn om blijvende resultaten te behalen. Maak vrijblijvend een afspraak om acupunctuur Uithoorn uit te porberen.