UTR Echt
Image default
Gezondheid

Burn-out coaches in Utrecht

Een burn-out coach in Utrecht

Liberi is dé partner voor werkend Nederland bij stress en burn-out. Steeds meer mensen krijgen tegenwoordig te maken met stress of een burn-out. Onze coaches richten zich op het voorkomen van een burn-out en het bevorderen van de re-integratie. Er is altijd wel een burn-out coach van Liberi bij jou in de buurt! Meer dan 30 professionals bieden namelijk verspreid door heel Nederland onze coaching trajecten aan. Je kunt dus in de omgeving van Utrecht de natuur in trekken met een burn-out coach. Het stapsgewijs opbouwen van lichaamsbeweging heeft volgens wetenschappelijk onderzoek een antidepressieve werking. De samenwerking tussen je twee hersenhelften wordt gestimuleerd door te wandelen. De linkerhelft (logische, analytische) wordt aangevuld met de rechterkant (intuïtieve), waardoor je op nieuwe ideeën komt en oplossingen kunt bedenken.

Liberi heeft een methode ontwikkeld, welke zich richt op de ontspanning. Tijdens het wandelen met je burn-out coach bestrijd je zo stress gerelateerde klachten. Doordat je lichaam hormonen als endorfine en serotonine aanmaakt, ga je je weer blijer en meer ontspannen voelen. Depressieve gevoelens nemen juist af, door het dalen van het stresshormoon cortisol. Terwijl je wandelt met een burn-out coach combineer je dus lichte lichaamsbeweging met ontwikkelingsgerichte coaching, midden in de natuur.

Tijdens een normale wandeling draag je al bij aan een beter hart, sterkere bloedvaten, stabielere bloeddruk en een gezond cholesterol, botten en spieren. Een wandeling met een burn-out coach is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je prikkelt je zintuigen door allerlei verschillende invloeden zoals geuren, kleuren, gevoel van zon, regen, kou of warmte op je huid.

Burn-out coach in Utrecht en omgeving

Liberi heeft in de plaats Utrecht en de provincie Utrecht geweldige specialisten. Bekijk gerust hun profiel en vraag een vrijblijvende kennismaking aan met jouw burn-out coach in Utrecht:

Wat is een burn-out?

De meningen over burn-out lopen sterk uiteen. Het is zelfs niet helemaal vast te stellen en zeker niet zomaar te genezen. Wel leren we elke dag meer over burn-outs, hun oorzaken en manieren om een burn-out te voorkomen. Huisartsen krijgen dagelijks te maken met mensen met stress en burn-out klachten. Een burn-out is een fysiologische aandoening waarbij de persoon emotioneel en lichamelijk uitgeput is en weinig tot niets kan presteren. Zodoende kun je een burn-out herkennen aan drie, min of meer samenhangende verschijnselen: uitputting (extreme vermoeidheid), cynisme (afstand hebben van het werk, dan wel de mensen met wie men werkt), en een lager zelfbeeld.

 Bewezen effectief – Altijd een coach in Utrecht dichtbij – Geen wachtlijsten – Gespecialiseerde coaches – Vrijblijvende intake – Uniek fasenplan

Wat kan een burn-out coach in Utrecht betekenen?

Het is bijna onmogelijk om met één oplossing te komen voor jouw burn-out, doordat er vaak meerdere oorzaken zijn die meespelen bij het ontstaan van een burn-out. Hierom is het ook onmogelijk om een vaste aanpak te ontwikkelen die voor iedereen werkt. Omdat elk mens en zijn of haar klachten anders zijn, gaan we op zoek naar individuele oorzaken. Door onze ruime ervaring als burn-out coaches hebben wij een Fasenplan ontwikkeld.

Zo werken we altijd volgens dezelfde, belangrijke stappen, maar is wel ieder traject uniek. Dit unieke Fasenplan is ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten en richt zich specifiek op stress en burn-out. Elke wandelcoach is getraind en geschoold in de methode en verschillende facetten van het Fasenplan. Het Fasenplan voorziet in een evenwichtige opbouw en minimaliseert de kans op terugval na herstel. Naast de leidraad van het Fasenplan staat altijd de persoonlijke hulpvraag centraal.

Volgens ons gaat het niet om wat je doet, maar waarom je het doet. Tijdens de wandelsessie met je coach ga je op zoek naar antwoorden. Waarom sta je ‘s ochtends vroeg op? Waarom doe je wat je doet en wat geeft jou energie? Door het vinden van de antwoorden op deze vragen kun je betere keuzes maken, zowel privé als op je werk. Op deze manier kom je dichter bij jezelf en krijg je weer voldoening in je dagelijks leven. Je kunt ons ook meteen bellen: 085-5363606

 

https://liberi.nl/burn-out-coach-utrecht/