UTR Echt
Image default
Auto's en Motoren

Keyless Entry, Start & exit SYstem

Als je naar je auto loopt, heb je vaak je handen vol met spullen of kinderen. Met KESSY kunnen ŠKODA-rijders hun auto gebruiken zonder de autosleutel uit hun zak of tas te halen. Dat is zó handig!

KESSY staat voor ‘Keyless Entry, Start & exit SYstem’. Toegegeven, we smokkelen een beetje met de ‘Y’, maar daarmee rolt de naam zo van je tong: KESSY.

Met KESSY kun je drie dingen: je ŠKODA ontgrendelen, starten en weer op slot doen. En dat zonder de autosleutel tevoorschijn te halen. Het systeem wordt actief zodra de autosleutel in de buurt van de auto komt en de KESSY-module in de auto een digitale handdruk geeft. Als je de handgreep van het voorportier aanraakt, gaat auto van het slot. Om de motor te starten, druk je op de start-stopknop.

Hoe werkt KESSY?

KESSY heeft zijn eigen regeleenheid. Die zit onder het dashboard, in het gebied boven het rempedaal. Hij ontvangt het signaal van de autosleutel: een radiosignaal op de golflengte van 434 MHz, een gratis bandbreedte die veel automerken gebruiken. De regeleenheid ontvangt het signaal, controleert of alles in orde is en geeft groen licht. Hij ontgrendelt de auto zodra je de handgreep van het voorportier vastpakt – daarin zit een aanraaksensor. 

KESSY wordt slimmer en veiliger

KESSY wordt steeds slimmer en veiliger. Zo heeft het systeem nu ook sensoren op de handgrepen van de achterportieren, zodat je met de sleutel op zak elke deur van de auto kunt openen.

Om te voorkomen dat autodieven het signaal van de autosleutel onderscheppen en het KESSY-systeem ‘foppen’, gaf ŠKODA de sleutel een bewegingssensor. Als hij een paar minuten stil aan een haakje naast de voordeur hangt, of in een bakje ligt, wordt het radiosignaal automatisch uitgeschakeld. Zodra je de sleutel verplaatst, wordt het signaal weer geactiveerd.

Private Lease

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Er zijn een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. Bijvoorbeeld winterbanden. Indien gewenst, dan zijn deze op te nemen in de leaseovereenkomst. Via Private Lease rijdt u veilig, verantwoord en vertrouwd in een nieuwe auto. Met eerlijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Opkomende merken om te leasen:

De Leasemaatschappij koopt de auto en hij blijft hun bezit. Jij houdt je spaargeld dus lekker voor jezelf en hoeft je niet druk te maken over het verkopen of inruilen van je auto. Aan het eind van de overeenkomst lever je de auto weer in en kies je weer een nieuwe.

U bepaalt zelf de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Bovendien zitten vrijwel alle autokosten inbegrepen bij het maandbedrag. Kiest u voor Private Lease dan, gaat u geheel zorgeloos rijden in de auto van uw dromen. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Keurmerk Private Lease

Erkend private lease aanbieders zijn  in het bezit van het Keurmerk Private Lease. Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van privé lease word je uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. In de Algemene voorwaarden zijn eerlijke spelregels opgesteld. Zo kun je met een gerust hart kiezen voor Privé Lease.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Private lease-auto’s vergelijken biedt dan uitkomst. Filter in een private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. 

De kosten van private lease zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type auto en de leaseperiode. Kies je voor private lease van een elektrische auto, dan zijn de maandelijkse kosten meestal hoger dan hetzelfde model auto dat op brandstof rijdt. Ook tussen het private leasen van een automaat en een handgeschakelde auto zitten verschillen in prijs. Als je een private lease-aanbieding kiest, bespaar je ook weer wat geld door de korting die je krijgt.