UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

Wat kost een waterontharder?

Meer en meer mensen gaan over tot de installatie van een waterontharder in hun woning. De plaatsing van een dergelijk systeem direct op de waterleiding binnenshuis levert diverse voordelen op, zowel praktisch als persoonlijk. Een waterontharder ontdoet het vrije harde kraanwater van een teveel aan mineralen en maakt het zo in één keer veel zachter. Wil je ook zachter water in huis? Kies dan ook zelf voor de plaatsing van een waterontharder. Je kunt kiezen uit verschillende wateronthardingssystemen en diverse aanbieders. Op deze manier is er altijd een geschikte waterontharder die aan je wensen voldoet. Voordat je direct tot aankoop overgaat wil je natuurlijk eerst weten waar je aan toe bent, zeker ook financieel gezien. Daarom vertellen we je graag wat meer over de kosten van een waterontharder Tilburg.

Prijs op maat

De prijs van een waterontharder hangt van verschillende factoren af. Bepalend zijn onder meer het formaat en de kwaliteit van het systeem, de technische specificaties, de garantievoorwaarden en de verbruikskosten. Er is dus niet één vaste prijs. Voor een goede prijsindicatie kun je het beste een vrijblijvende offerte op maat aanvragen. Overigens is een duurder waterontharder beslist niet altijd beter. Laat je daarom van tevoren goed informeren over het beste systeem voor bij jou thuis.

Met welke bijkomende kosten moet ik rekening houden?

Met alleen de aanschaf van een waterontharder ben je er nog niet. Om ervoor te zorgen dat het apparaat altijd optimaal werkt moet hij met enige regelmaat onderhouden worden. Als je een nieuwe waterontharder koopt zijn de eerste jaren onderhoud vaak al bij de prijs inbegrepen. Als dat niet het geval is of als je je waterontharder al langer hebt kun je een onderhoudsabonnement afsluiten. Het volledige onderhoud aan je waterontharder wordt dan periodiek uitgevoerd door een gespecialiseerde vakman. Hij zorgt ervoor dat het systeem correct afgesteld is, dat het apparaat goed schoon is en dat alle onderdelen perfect werken. Je kunt zo’n onderhoudsabonnement al afsluiten voor iets meer dan een tientje per maand. Gaat jouw voorkeur niet uit naar een abonnement? Dan kun je ook een losse onderhoudsbeurt inplannen. Dit kost gemiddeld zo’n 100 euro per keer.