UTR Echt
Image default
Auto's en Motoren

Je rijstijl meten met een app

Jong en onervaren?

Je hebt zopas je rijbewijs op zak en kan niet wachten om de weg op te gaan. Helaas zul je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen te horen krijgen dat je autoverzekering een hoog prijskaartje met zich meebrengt. De meeste maatschappijen zien een jonge bestuurder natuurlijk als een extra risico. De kans op een ongeval is veel groter en bovendien beschik je over veel minder ervaring dan andere bestuurders. Zoek maar even de term ‘verzekering auto’ op en je ziet meteen dat dit een algemeen gegeven is.

 

De rijstijlverzekering biedt mogelijkheden 

Ben je er van overtuigd dat je leeftijd je geen mindere bestuurder maakt? Dan biedt een rijstijlverzekering  misschien wel opportuniteiten voor je. Aan de hand van een app op je gsm wordt immers gekeken naar je rijgedrag. Heb je een voorbeeldige rit gereden kan je rekenen op bonuspunten. Hoe meer bonuspunten je verzamelt, hoe groter het gedeelte van je premie dat je krijgt terugbetaald. Dit percentage kan oplopen tot 30 procent. Een leuke beloning voor je voorbeeldig rijgedrag, toch?

 

Wat meet de app 

De score voor je rijgedrag wordt bepaald aan de hand van vier factoren.

–          Je snelheid

–          De manier van optrekken

–          Je remgedrag

–          Gsm-gebruik tijdens het rijden.

Je hoeft met andere woorden echt geen ervaren weggebruiker te zijn om je voordeel te halen uit deze autoverzekering. Met een beetje gezond verstand en hoffelijk rijgedrag behaal je zo je bonuspunten.

FBTO autoverzekering 

Een goed voorbeeld van een verzekeraar die deze rijstijlverzekering aanbiedt, is FBTO. Naast de gewone FBTO autoverzekering maken zij gebruik van dit alternatief om vooral jonge mensen, mensen met een laag aantal schadevrije jaren en ex-leasers te bereiken. Maar ze zijn natuurlijk niet de enige maatschappij die hier handig gebruik van maakt. Ook andere verzekeringsmaatschappijen zien de opportuniteiten van zo een autoverzekering in. Een goed onderling vergelijk is daarom altijd aangewezen wanneer je de best passende formule wil terugvinden.

Beste optie? 

Of de rijstijl verzekering ook voor jou de beste oplossing is, hangt af van verschillende factoren. Je doet er dan ook goed aan deze alsnog te vergelijken met andere autoverzekeringen. Een handig online platform waar je snel een onafhankelijk vergelijk maakt, vind je terug op de website van Autoverzekering.nl.

http://autoverzekering.nl