UTR Echt
Image default
Gezondheid

Wat mag je eten tijdens detox?

Het kan zijn dat er een detox in uw dieetplan staat, of dat de diëtist dit heeft aanbevolen. Het klinkt natuurlijk goed, in een korte periode uw lichaam laten herstellen van alle schadelijke stoffen die in ons lichaam komen door processed foods. Daarmee samen hangt dan wel dat u een kortere periode een heel streng dieet volgt, vaak tussen de drie en tien dagen. Dat is allemaal afhankelijk van uw dieet. Dan komt natuurlijk de vraag op: wat mag je eigenlijke eten tijdens detox? Het antwoord daarop is veel besproken. Dat komt ook omdat de meningen verschillen over wat mag je eten tijdens detox. Ten eerste is het belangrijk dat je je beseft dat een detox een korte periode duurt, want wat mag je eten tijdens detox is minder dan dat je in het algemeen hoort te eten. Als u dit te lang volhoudt is het ongezond. Net zoals met alle andere onderdelen van een dieet is het bij wat mag je eten tijdens detox van belang hoe zwaar en lang u bent, hoe oud u bent en of u man of vrouw bent. Dit alles heeft invloed op uw dieet.

Soorten detox

Wat mag je eten tijdens detox hangt af van het soort dieet dat u volgt en wat u wordt aanbevolen door u diëtist. Zo zijn er detoxen die bestaan uit alleen sappen, maar ook detoxen die een vast-gedeelte hebben. Het is van belang dat u goed naar uw lichaam luistert, omdat u niet te weinig voedingsstoffen binnen moet krijgen, wat mag je eten tijdens detox is ook afhankelijk van hoe u zich voelt. Als u constant meer dan aanbevolen eet, heeft de detox geen nut meer, maar als u bijna flauwvalt door tekorten gaat het ook niet goed.

Belang diëtist

Omdat een detox een vrij intensieve ingreep in uw dieet is, kan het handig zijn dit met een diëtist te overleggen. Echter is dit niet altijd nodig, als u de detox niet te vaak of te lang doet.