UTR Echt
Image default
Telefonie

Telefoontas in de klas

De kans is groot dat jij ze vroeger niet eens had, smartphones, maar tegenwoordig zijn ze een groot probleem in veel schoolklassen. Tegenwoordig spenderen de meeste jongeren de hele dag op hun telefoon. Snapchat, instagram, facebook, tiktok en allerlei andere apps worden de hele dag door ze in de gate gehouden en bijgewerkt, want stel je voor dat je wat mist. Zo ook in de klas. Als docent kan dit erg vervelend zijn en tot zeer grote ergernissen leiden. Het steeds tot de orde roepen van leerlingen is geen houden aan. Althans, niet met een simpele oplossing als een telefoontas!

Wat is een telefoontas

Een telefoontas is een soort groot kleed waarin vakjes zitten. Deze vakjes zitten in een dambord patroon en bestaat uit genummerde zakjes, vaak van 1 tot en met 30 of tot en met 36. Hierdoor kan je elke leerling een nummer toewijzen en kunnen leerlingen in deze zakjes hun telefoon deponeren gedurende de les. Hierdoor zullen leerlingen niet afgeleid worden door hun telefoon en optimaal opletten. Dit kan een heel groot gezeur voorkomen en lesgeven ouderwets makkelijk maken. Het valt scholen dan ook sterk aan te bevelen te investeren in deze telefoontassen. Ze kunnen zichzelf misschien wel terugverdienen doordat ze burn-outs verkopen. Het lijkt overdreven, maar elke docent zou kunnen bevestigen dat dit het geval kan zijn. Veel scholen willen dan ook niet meer zonder nadat zij eenmaal aan de telefoontas begonnen zijn.

Waar verkrijgbaar

De bekendste en grootste webshop om telefoontassen aan te kopen is https://telefoontassen.nl/ . Deze website verrekent ook korting voor grote aankopen, ideaal voor scholen. Daarnaast zijn er twee maten verkrijgbaar en zijn de zakken perfect op te hangen in elk lokaal. Verder zijn er helaas weinig alternatieven om zo een tas aan te schaffen. Eventueel zou u er zelf 1 kunnen naaien, maar dit lijkt de moeite niet waard, zeker niet wanneer meerdere lokalen voorzien moeten worden van telefoontassen.