UTR Echt
Image default
Telefonie

Utrechts 030 nummer koppelen aan mobiel

Utrecht is een van de meest bruisende steden van het land. De prachtige binnenstad, de centrale ligging en de jonge gemiddelde leeftijd van de bewoners door de vele studenten maken dit een zeer prettige plek om te zijn. Ook voor veel bedrijven is Utrecht een zeer interessant gebied met een zeer groot achterland. Er zijn dan ook duizenden bedrijven gevestigd in dit gebied en veel ondernemingen maken dan ook gebruik van een 030 telefoonnummer, het netnummer dat bij dit gebied hoort. Een 030 nummer aanvragen is tegenwoordig een fluitje van een cent via specialisten zoals Belfabriek

 

De Corona crisis heeft bij veel mensen een behoorlijke impact gemaakt en ook het bedrijfsleven is behoorlijk veranderd. Steeds meer bedrijven geven aan de ‘thuiswerk’ variant te omarmen en deze ook na de crisis flexibel te handhaven. Wanneer u een bedrijf heeft en de regio Utrecht wil bedienen dan is het mogelijk om een 030 netnummer door te schakelen naar de mobiele telefoons van uw medewerkers, zodat iedereen vanaf overal de bedrijfstelefoon kan beantwoorden.

 

Thuiswerken is het nieuwe werken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om reizen te combineren met het werken en verschillende bedrijven zijn dan ook steeds minder gehinderd door de locatie vanuit waar de medewerkers werken. Zogenaamde digitale nomaden kunnen de hele wereld over reizen terwijl ze gewoon in dienst zijn van bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven. Ook in deze context is het zeer praktisch om bijvoorbeeld te kiezen voor het koppelen van het 030 nummer aan de mobiel

 

De werknemer hoeft hierbij niet meer aanwezig te zijn in het gebied van het netnummer maar uw bedrijf behoudt de regionale uitstraling. Een regionaal nummer kan vele voordelen bieden in het afzetgebied, omdat mensen uit de regio zich vertrouwder voelen bij een bedrijf dat in hetzelfde gebied gevestigd is met het bijbehorende netnummer.

 

Thuis zakelijke gesprekken kunnen ontvangen op de mobiele telefoon via het 030 nummer

Vroeger waren de meeste telefooncentrales opgezet volgens een zogenaamde ISDN-oplossing met vaste telefonie en vele kabels die door het kantoor liepen. Tegenwoordig zijn deze fysieke telefooncentrales niet meer nodig en zijn er tal van Voice over IP-constructies te bedenken die vaak efficiënter en praktischer zijn. 

 

Wanneer u echter nog steeds gebruik maakt van vaste telefonie op kantoor en deze wel graag wil doorverbinden naar de mobiele telefoons van de werknemers dan is een oplossing van de Belfabriek om deze door te schakelen met behoud van het regionale netnummer zeer interessant. Door een zogenoemde vooraankondiging op de mobiele telefoon, is het zakelijk verkeer ook vooraf makkelijk te onderscheiden van eventuele privégesprekken die op dezelfde mobiele telefoon binnenkomen.