UTR Echt
Image default
Gezondheid

Elleboogblessures: Wat je moet weten

Elleboogblessures, waaronder de veelvoorkomende tenniselleboog, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het dagelijks leven van mensen, of ze nu wel of niet actief zijn in sport. De term ’tenniselleboog’ doet vermoeden dat deze blessure alleen voorkomt bij tennisspelers, maar in werkelijkheid kan het elke persoon treffen die herhaalde bewegingen met de onderarm maakt. Laten we dieper ingaan op wat een tenniselleboog veroorzaakt, hoe het behandeld kan worden en wat je kunt doen om toekomstige blessures te voorkomen.

De Oorzaak van een Tenniselleboog

Een tenniselleboog, klinisch bekend als laterale epicondylitis, ontstaat wanneer de pezen die de onderarmspieren aanhechten aan de buitenkant van de elleboog ontstoken raken als gevolg van herhaalde overbelasting. Dit leidt tot pijn, zwakte en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog, soms met uitstraling naar de onderarm.

Behandelopties voor Tenniselleboog

  1. Rust en Aanpassing van Activiteiten: Het vermijden van activiteiten die de elleboog belasten en voldoende rust nemen is vaak het eerste advies bij een tenniselleboog.

  2. Fysiotherapie: Gerichte oefeningen en handmatige therapie kunnen helpen de spieren rond de elleboog te versterken, de flexibiliteit te verbeteren en de pijn te verminderen.

  3. Medicatie: Ontstekingsremmende medicijnen kunnen worden voorgeschreven om ontstekingen te verminderen en de pijn te verlichten.

  4. Injecties: In sommige gevallen kunnen corticosteroïde-injecties worden gebruikt om ontstekingen te verminderen en de symptomen te verlichten.

Preventie van Toekomstige Blessures

Het voorkomen van een tenniselleboog begint met het nemen van voorzorgsmaatregelen tijdens activiteiten die herhaalde elleboogbewegingen vereisen. Het gebruik van geschikte apparatuur, het aannemen van een goede techniek en het regelmatig uitvoeren van rekoefeningen en versterkende oefeningen voor de onderarmspieren kunnen allemaal helpen om de kans op blessures te verkleinen.

Neem Contact op met Elleboogklachten.nl

Voor meer informatie over tenniselleboog en andere elleboogblessures, en voor professioneel advies en behandelingsopties, kunt u contact opnemen met Elleboogklachten.nl. Ons toegewijde team van experts staat klaar om u te helpen uw elleboogklachten te verlichten en uw herstel te bevorderen.

 

https://elleboogklachten.nl/tennis-elleboog