UTR Echt
Image default
Gezondheid

Wat is Propolis en wat zijn de voordelen?

Propolis is een andere stof die door bijen wordt geproduceerd. Deze stof is gemaakt van sap en bijenwas. Bijen gebruiken deze kleverige substantie als coating van hun kasten. Oude mensen gebruikten dit product voor medicinale doeleinden. De samenstelling van deze stof kan variëren afhankelijk van het type bloemen en de standplaats van de bijen. Zelfs de samenstelling is anders, het biedt vergelijkbare voordelen voor je gezondheid. Het bevat verschillende helende verbindingen zoals polyfenol. Deze verbinding dient als een antioxidant die de ziekte in je lichaam kan bestrijden.

 

De voordelen van Propolis

Propolis biedt heel wat voordelen voor je gezondheid. Deze stof bestaat meestal uit boomharsen, bijenwas, bijenpollen en etherische olie. Dit bijenproduct bevat ook polyfenol, een soort antioxidant. Mensen gebruiken dit product vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen, omdat het antischimmel, antibacterieel, antiviraal en ontstekingsremmend is. Bovendien kun je het gebruiken voor wondgenezing. Het stimuleert de groei van huidcellen. Het kan ook infectie voorkomen omdat het een antibacteriële stof bevat. Mensen gebruiken deze stof niet alleen voor voedingssupplementen, maar ook voor tandverzorgingsproducten. Dit bijenproduct is ook nuttig om ontstekingen te verminderen.

 

Hoe Propolis te gebruiken?

Je kunt dit product op verschillende manieren gebruiken. Het kan bijvoorbeeld als oraal supplement worden gebruikt. Bovendien kun je het ook in water verdunnen en als mondwater gebruiken. Je kunt het ook direct op je huid aanbrengen om de wond te genezen. Voordat je dit product gebruikt, is het echter beter als je een arts raadpleegt om te controleren of het veilig voor je is. Het kan zijn dat een bepaalde persoon wat onderzoek moet doen om te testen of hij niet allergisch is voor dit product. Je dient de gebruiksaanwijzing op het etiket te controleren voordat je dit product gebruikt.

 

Is Propolis veilig?

Sommige mensen aarzelen om dit bijenproduct te gebruiken omdat ze twijfelen aan de veiligheid ervan. Is dit bijenproduct veilig voor iedereen? Dit product is veilig bij correct gebruik, maar het kan enkele bijwerkingen veroorzaken voor mensen die allergisch zijn voor bijenproducten. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van reacties zoals irritatie of zweertjes in de mond wanneer het via de mond wordt ingenomen. Wanneer dit product op je huid wordt aangebracht, kan het ook allergische reacties veroorzaken. Dus voordat je dit product voor je huid en mond gebruikt, moet je controleren of je een allergie hebt.