UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

Welke stijl kies jij voor je thuiskantoor?

Ben jij ook iemand die het thuiswerken als positief heeft ervaren tijdens de pandemie? Dan is het een aanrader om een thuiskantoor in te richten. Waarom? Dat leggen we je later uit. Daarbij bespreken we ook nog welke stijl je het beste kan kiezen.

Waarom een thuiskantoor?

Ondanks de positieve berichten rondom thuiswerken blijkt ook dat er mensen zijn die het negatief hebben ervaren. Veelal heeft dit te maken met de omgeving waar in gewerkt wordt. Zo werkten veel mensen bij de keukentafel op een eetkamerstoel. Dit zorgde ervoor dat er te veel afleiding is en er werd in een verkeerde houding gewerkt. De verkeerde houding lijkt in het begin niet uit te maken, maar na vele uren blijkt dat er bepaalde gezondheidsklachten voordoen. De meest voorkomende klachten zijn rug en nekklachten.

Door een speciale ruimte in te richten met een goed bureau en een comfortabele bureaustoel zorg je ervoor dat je ergonomisch zit en je ook goed kan concentreren. Een bijkomend voordeel is het feit dat je werk en privé makkelijker gescheiden kan houden. Aan het eind van de dag trek je de deur achter je dicht en heb je vrij.

Thuiskantoor

Welke stijl kies jij?

Nu we het belang hebben besproken van een thuiskantoor is het leuk om te kijken naar welke mogelijkheden er zijn rondom stijlen. Een thuiskantoor heeft een bureau, bureaustoel en beeldschermen nodig, maar een beetje aankleding is natuurlijk ook gewenst. Om je te helpen met kiezen voor een stijl worden hieronder een aantal eigenschappen genoemd.

Industrieel

Een industrieel bureau staat bekend om de stoere, robuuste en natuurlijke look. Meestal zijn deze bureaus gemaakt van een combinatie van massief hout en metaal. Deze combinatie zorgt voor veel stevigheid en voor een lange levensduur. Tot slot zijn deze bureaus ook makkelijk te combineren met andere meubelstukken en stijlen.

Modern

Moderne bureaus staan bekend om de strakke en design tafelbladen. Vaak zijn deze bureaus in de kleuren zwart en wit te krijgen. Tegenwoordig zijn er ook mooie moderne verstelbare bureaus. Deze bureaus zijn ideaal om de juiste zithouding te creëren. Een bijkomend voordeel is dat je delen op een dag ook staand kan werken.

Klassiek

Ben jij meer van de basic stijl en hou jij wel van een warme uitstraling? Dan zit je met een klassiek bureau altijd goed. Deze vaak houten bureaus kan je krijgen in verschillende soorten. De meest verkochte zijn de eikenhout en stijgerhout bureaus. Een zeer populaire tegenwoordig is de mangohout soort.

Bureau kopen? Let hier op!

Ben jij eruit en weet je welke stijl je kiest? Mooi, maar het is wel goed om nog op een aantal zaken te letten. Ten eerste is het goed om te letten op de opbergruimte. Niks is zo vervelend als een rommelige werkruimte. Een bureau met lades is daarom zeker een aanrader, al is een ladekast of een vakkenkast natuurlijk ook een mooi alternatief.