UTR Echt
Image default
Bedrijven

Wat is Crypto?

Crypto is een waarde in de vorm van een bedrag in cryptovaluta oftewel cryptocurrency. Dit is een soort digitale munteenheid. Vaak wordt deze gebruikt als alternatief geldsysteem voor diverse geldsoorten. De bekendste vorm van crypovaluta is de bitcoin.

 

Geschiedenis Ethereum

Ethereum netwerk zag begin 2015 een grote kans toen het Genesis block werd gemined. Dit was de allereerste blok van een nieuwe blockchain hier werd vervolgens op doorgebouwd. De bijbehorende munt is Ether. Helaas worden vaak de namen Ether en Ethereum door elkaar gehaald. Lees je een artikel met ether? Dan gaat het om de uiteindelijke munt. Maar wat is het verschil tussen Ethereum en Bitcoin? Bitcoin is een soort peer-to-peer betaalnetwerk. Er zijn enkele aspecten waarop zeer goed gecontroleerd wordt zoals de veiligheid en decentralisatie.

 

Bitcoin is daarnaast een alternatief voor bestaande financiële systemen van Centrale Banken die ongelimiteerd geld kunnen bijdrukken. Ethereum is niet ontworpen als betaalsysteem maar als een platform waar diverse applicaties gelanceerd kunnen worden. Een andere toepassing waar een verband is te zien zijn smart contracts. Dit zijn geprogrammeerde contracten die automatisch worden uitgevoerd zodra alle contractvoorwaarden zijn voldaan. Doordat ether de munt is die op het Ethereum netwerkt wordt gebruikt, zal de vraag naar ethers stijgen als de populariteit van het netwerk blijft toenemen.

 

Korte samenvatting Ethereum koers

Hierbij een korte samenvatting van de Ethereum koers, de waarde van ether is in 2017 flink gestegen. 1 januari 2017 was de ethermunt ongeveer 8 dollar waard. Deze waarde was in December 2017 gestegen naar 723 dollar. Op 15 januari 2018 bereikte ether de waarde van 1389 dollar. In 2021 is de waarde van de ether 1776 dollar.  

 

 

https://www.cryptobenelux.com/ethereum-koers/