UTR Echt
Image default
Bedrijven

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van koffiebekers

Gemiddeld gebruikt een werknemer 1000 koffiebekers per jaar, hierdoor zijn koffiebekers een makkelijke manier om meer exposure te krijgen voor jouw bedrijf of instelling. Daarom is koffiebekers de juiste manier om jouw doelgroep aan te spreken. Ben je van plan om koffiebekers aan te schaffen? In deze blog vertellen we waar je op moet letten.

Er zijn allerlei verschillende soorten koffiebekers die elk voor een andere doel kunnen worden gebruikt. Er zijn bekers die na gebruik worden weggegooid, maar ook bekers die gemaakt zijn om een drankje warm te houden. Aangezien er tegenwoordig zoveel keuze is uit verschillende soorten en maten, kleuren en materialen volgen hier een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van koffiemokken.

Welk materiaal kan ik het best gebruiken?

Wat wegwerpbekers betreft zijn de kartonnen koffiebekers tegenwoordig erg in trek, dit heeft uiteraard te maken met de duurzaamheid van karton tegenover plastic. Kartonnen beker zijn makkelijker afbreekbaar waardoor ze beter gerecycled kunnen worden. Naast dat karton duurzamer is heeft die ook goed meer voordelen. De kartonnen beker beschikt over een coating waardoor ze minder hitte gevoelig zijn dan een plastic beker.

Ook on-the-go koffiebekers, zoals thermobekers en rvs-bekers, zijn tegenwoordig erg in trek. Hier heb je ook verschillende opties; van thermobekers tot geïsoleerde bekers of bekers zonder isolatie of thermowand.

Koffiebeker bedrukken

Het bedrukken van koffiebekers kan verschillende resultaten bereiken. Zo kunt u door middel van een bepaalde tekst op een koffiebeker erg makkelijk een boodschap overbrengen op uw medewerkers. Daarnaast geeft het ook een vorm van publiciteit in publieke ruimten. Bedrukking kan door middel van felle kleuren en grote teksten, maar een simpel en strak logo doet ook goed zijn werk. Bedrukken kan op zowel wegwerpbekers als op on-the-go bekers.

Welke maat heb ik nodig?

Koffie wordt in verschillende maten bekers gedronken, zo drink je een espresso uit een veel kleiner kopje dan een cappuccino. Wil je een lekkere espresso drinken, neem dan een beker van 120cc. Drink je daarentegen liever een normale koffie of zelfs cappuccino, neem dan een beker van 180cc of zelfs 230cc in het geval van cappuccino.