UTR Echt
Image default
Financieel

Verhuurhypotheek, financieren van een 2e woning

Investeren in vastgoed: Enkele tips.

Investeren in vastgoed. Het lijkt de manier om geld rendabel te maken. U koopt een woning en verhuurt deze daarna gelijk weer. Dit lijkt makkelijk, maar toch komt hier het een en ander bij kijken. Er zijn namelijk bepaalde elementen, die u zelf niet in de hand heeft. Hiermee kunt u bijvoorbeeld denken aan de hoogte van de rente. Ook zijn er een aantal valkuilen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat u teveel betaald, of de verkeerde huurder aantrekken. In dit artikel wordt u geïnformeerd over dit onderwerp.

Hoe begin je?

Hoe begin je met het investeren in vastgoed? Ten eerste is het van belang om te weten wat je budget is. Hoe wil je beginnen? Klein of groot? Hoeveel geld wil je investeren? Je zult ook bepaalde kennis moeten opdoen. Je kunt bijvoorbeeld op het internet ontzettend veel lezen, maar je kunt ook boeken lezen. Je inlezen is dus een erg belangrijke stap. Daarnaast is het natuurlijk wel fijn als je een beetje weet waar je het over hebt. Ook is het ontzettend belangrijk om door te zetten. Opgeven is een veelgemaakte fout, maar zal je helaas nergens naar toe leiden. Doorzettingsvermogen, geduld en discipline zijn dus zeker een vereiste.

Vraag advies

Als u wilt gaan investeren in vastgoed, kun je geholpen worden door een onafhankelijk hypotheekadviseur. Hier kunt je je vragen stellen en jouw doelen stellen. Een goed hypotheekadvies is erg belangrijk. Het is ook belangrijk dat dit advies onafhankelijk is.
Ook is het goed om de markt te leren kennen. Je zult moeten weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Studenten zijn bijvoorbeeld anders dan een bejaard stel. Verdiep je hier dus in en vraag hypotheekadvies.

Een spaarrekening

Geld op een spaarrekening zetten? De rente zal je tegenzitten. Het is bepaald niet veel. Met beleggen, oftewel investeren, kun je dit dus wel voor elkaar krijgen. Juist hierom gaan veel particulieren investeren in vastgoed. Er is namelijk veel vraag naar huurwoningen.

Veelgemaakte fouten

Er zijn een aantal fouten die je het beste kunt vermijden. Zoals al eerder genoemd is dit teveel betalen of een verkeerde huurder aantrekken. Hierbij nog een paar fouten:
• Een slechte locatie
• Verkeerde inschattingen
• Bepaalde kosten onderschatten
• Handelen vanuit emotie
• Impulsiviteit
• Verkeerde strategieën

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

Onze (aankoop)makelaar Piet de Haan staat daarom voor jou klaar om je te helpen bij het vinden van jouw droomhuis, het bepalen van het juiste bod en het onderhandelen met de verkopende makelaar.

 

Harms&Bakx

De Eglantier 404 

7329DL Apeldoorn

055-3030629

https://www.harmsbakx.nl/artikelen/hypotheek/verhuurhypotheek-financieren-van-een-2e-woning