UTR Echt
Image default
Financieel

Wat houdt fiscaal advies in?

Fiscale adviseurs komen in het straatbeeld wanneer je plannen hebt om grote investeringen te doen voor je onderneming, bij de opstart van een bedrijf of bij het invullen van de belastingaangifte als ondernemer of als particulier. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Een accountant uit Etten-Leur bekijkt je individuele situatie en zorgt ervoor dat je maximaal profijt haalt uit je belastingaangifte.

De omschrijving van een fiscale adviseur

Een account is iemand die advies geeft over belastingen voor particulieren of voor ondernemingen. Deze fiscale consultaties zijn belangrijk omdat het Nederlandse belastingstelsel heel ingewikkeld is. Fiscale raadgevers zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je op belastingtechnisch gebied deskundige richtlijnen geven. Via deze manier kan je maximaal profijt halen van een mogelijk belastingvoordeel waarvan je wellicht nog nooit eerder hoorde. Dit geldt niet alleen voor bedrijven of particulieren, maar het werkterrein van een accountant gaat ook over erfenissen of schenkingen, bij het kopen van een vastgoedpand of bij het pensioensparen.

Fiscaal advies bij de belastingaangifte voor particulieren

Een particuliere belastingaangifte lijkt misschien op het eerste gezicht een makkelijke klus. De belastingdienst neemt het meeste werk uit je handen en jij moet alleen maar navlooien of alles wel klopt. Helaas wordt er door de belastingdiensten te weinig rekening gehouden met de talrijke aftrekposten waar particulieren of bedrijven recht op hebben. Een veelgemaakte fout is de hypotheek gerelateerde renteaftrek. Kortom, een accountant betaalt zichzelf terug omdat de teruggave van belastingen met een fiscaal expert een heel stuk hoger ligt.

De ideale bondgenoot van bedrijven bij de aangifte van de belastingen

Elke ondernemer die een bedrijf runt heeft naast de klassieke inkomstenbelasting ook te maken met de zogenaamde belastingen op de omzet, de speciale belastingen voor vennootschappen en de mogelijke bijkomende dividendbelastingen. Voor bedrijven zijn er speciale wetgevende fiscale regels voorzien waar fiscaal voordeel uit kan worden gehaald. Enkele praktijkvoorbeelden ter illustratie:

  • Aftrek voor starters

  • Aftrek voor zelfstandigen

  • Meewerkaftrek

  • Investeringsaftrek in verband met het milieu

Dankzij fiscale raadgevingen van een accountant weet je heel nauwkeurig wat de beste optie gaat zijn waardoor het grootste belastingvoordeel kan worden behaald.

Advies over beleggen in vastgoed

Wanneer je wil gaan investeren in vastgoed, kan een accountant een grote rol van betekenis spelen. Of je nu een vastgoedpand wil gaan verhuren of een woning wil kopen: een fiscale adviseur bespreekt de beste belastingvoordelen volgens elke individuele situatie. Bij dergelijke vastgoed aankopen is het belangrijk dat je je goed laat omringen door vakbekwame accountants.