UTR Echt
Image default
Banen en opleidingen

Vacature Hypotheekacceptant

Lijkt het je leuk om werkzaam te zijn in de hypotheekwereld, dan is het werk als hypotheekacceptant misschien wel iets voor jou. Het is zeer divers werk waarbij je met veel zaken tegelijkertijd bezig houdt. Maar is het wat voor jou? Lees hieronder de belangrijkste eigenschappen die een hypotheekacceptant moet hebben.

 

Je moet kritisch kunnen zijn

Als hypotheekacceptant moet je heel kritisch zijn en soms kan dat lastig zijn. Jij bent namelijk degene die hypotheekaanvragen aan het behandelen is. En dit kan best zwaar werk zijn, aangezien je dan ook degene bent die mensen af en toe moet teleurstellen. 

Mensen die een hypotheek aanvragen hebben altijd een grote verwachting, eindelijk nemen ze de stap om een huis te komen. Daarbij kun je denken aan het huisje-boompje-beestje ideaal. Jij bent echter degene die moet beoordelen of ze in aanmerking komen voor een hypotheek en deze ook accepteren. 

Dus aan de ene kant kun je mensen zeer blij maken met dit beroep, maar aan de andere kant moet je ook regelmatig mensen teleurstellen. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.

 

Goed zijn in de communicatie

Als hypotheekacceptant ben je constant aan het werk met mensen. Dat betekent dat je sociaal vaardig moet zijn en ook over bepaalde zaken mee moet kunnen praten. Dat betekent ook dat je regelmatig over koetjes en kalfjes zult praten en mensen op hun gemak stellen. 

Je moet daar dus wel echt het type voor zijn. Want je krijgt daar elke dag mee te maken en je moet altijd in een goede stemming zijn. Ben je een dag minder vrolijk? Dan is het lastig dit niet te tonen aan de klanten. Dat is dus wel iets waar je rekening mee moet houden als je erover nadenkt om deze baan te accepteren. Het betekent ook dat je contact moet leggen met verschillende mensen. Allereerst met klanten, maar ook met hypotheekadviseurs. 

 

Veel zelfstandig werken

Vind jij het heerlijk om zelfstandig te werken? Of ben je meer het type dat sturing kan gebruiken? Als je veel sturing nodig hebt, dan is het werk als hypotheekacceptant misschien niet geschikt. Je zult veel zelf moeten beoordelen.  Dit betekent dat je lekker voor jezelf kunt werken, maar het betekent tegelijkertijd ook dat je een grote verantwoordelijkheid hebt.