UTR Echt
Image default
Marketing

Hoe werkt linkbuilding?

Als je eigenaar van een website kun je daar niet onderuit komen. Als je wilt dat jouw website een succes wordt, zul je tijd en geld moeten investeren in linkbuilding. Linkbuilding is namelijk heel erg belangrijk voor de posities in de zoekmachine van Google. De link die verwijst naar jouw website is namelijk een soort aanbeveling. Hoe meer je van deze links hebt, hoe waardevoller je website is in de ogen van Google en dus hoe hoger de link van jouw website in de zoekmachines komt. Hierdoor kun je meer bezoekers op je website krijgen.

Hoe kun je links verkrijgen?

Veel mensen weten vaak niet hoe je aan kwalitatieve linkbuilding doet. Vandaar dat we wat manieren voor je op een rijtje hebben gezet.

Directory’s inschrijven

Eén van deze mogelijkheden is je website inschrijven op directory’s. Dit zijn bijvoorbeeld startpagina’s of overzichtspagina’s die naar jouw website kunnen verwijzen.

Links ruilen

Ook kun je links ruilen met andere websites, let hierbij wel op dat je niet zomaar met iedere website een link ruilt. Het moet vaak wel iets met het onderwerp van jouw website te maken hebben als het een waardevolle aanbeveling is. Je kunt bijvoorbeeld een website over koken niet vergelijken met een website over ledverlichting.

Blogs schrijven

Ook kun je ervoor kiezen om blogs te schrijven over onderwerpen die te maken hebben met de inhoud van jouw website. Deze artikelen moeten vaak wel aan bepaalde vereisten voldoen. Zo mogen het niet al te korte artikelen zijn en moet het wel een inhoud hebben. De beste manier voor linkbuilding is vandaag de dag goede content plaatsen. Het is dan ook niet voor niets dat veel bedrijven ervoor kiezen om veel content te plaatsen op het internet.

Social media

Het gebruik van social media kan ook vaak wel wat doen. Het is niet voor niks dat je regelmatig bepaalde acties tegen komt op verschillende social media. Je kunt bijvoorbeeld iets winnen als je de link liked etc. Dit heeft allemaal met de linkbuilding van deze websites te maken.

Links kopen

Verder is het ook mogelijk om links te kopen, dit is wel vaak tricky. Als Google erachter komt dat je de links gekocht hebt, wordt je website vaak gedegradeerd en kun je dus weer helemaal opnieuw beginnen met je linkbuilding. Denk hier dus wel goed over na, alvorens je ervoor kiest om links te kopen.

https://www.cnwork.nl/