UTR Echt
Image default
Marketing

Wat is SEO nou eigenlijk?

Wat is SEO nou eigenlijk?

Als u wilt dat meer mensen uw website of webwinkel bezoeken, moet u SEO teksten gebruiken. Maar wat is SEO nou eigenlijk precies? Bij SEO draait alles om het gebruik van de juiste zoekwoorden en inhoud om uw website hoger te laten scoren in Google. Een klein overzicht van uw product of dienst zou al veel helpen, maar de kans is groot dat je iets vergeet of niet aan een bepaalde trefwoord combinatie denkt. Gelukkig helpt Google je met advies. Typ bijvoorbeeld ‘gouden horloge’ in de zoekbalk, maar druk niet op enter. Google heeft enkele zoektermen voorgesteld die nuttig kunnen zijn.

De werking van SEO

Simpel gezegd, een SEO-tekst is geschreven om goed te scoren in zoekmachines zoals Google of Bing. Je zou kunnen denken dat alle teksten SEO-teksten zijn, maar dat is niet noodzakelijk het geval. Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO slechts één kanaal is om verkeer te genereren. Het zoekvolume dat wordt gegenereerd door zoekwoorden bepaalt grotendeels het verkeer dat je naar jouw website krijgt. Het is dus heel goed mogelijk dat je over een bepaald onderwerp schrijft en zoekwoorden gebruikt met bijna geen zoekresultaten. Denk aan content die je op maat maakt voor een specifieke doelgroep of content die je schrijft voor een specifiek punt in de klantreis.

Elk soort bedrijf kan gebruik maken

Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf je hebt of in welke branche je zit, je biedt altijd een beperkt aantal diensten of producten aan. Als u alleen inhoud voor uw services schrijft, raakt uw geld op. Door je alleen op je diensten of producten te richten, beperk je je mogelijkheden enorm. Het punt is dat uw potentiële klanten niet noodzakelijkerwijs op zoek zijn naar de oplossing die u aanbiedt. Ze zoeken een oplossing voor hun probleem, die jij kunt oplossen. Onderwerpen die nauw verband houden met jouw bedrijf zijn vaak het meest waardevol. Hierop kan je weer gaan spelen en zoeken naar onderwerpen die je kan aankaarten om hoger te staan in Google. Dus wacht niet langer en maak zo snel mogelijk gebruik van SEO!