UTR Echt
Image default
Marketing

Wat is social media planning?

Wat is social media planning?

Er is bijna niemand ter wereld die nog nooit sociale media heeft gebruikt. Alleen in Nederland zijn er al zo’n vijftien miljoen mensen die regelmatig gebruik maken van sociale media. Voor veel mensen is het niet meer dan een manier om zichzelf te vermaken en om de tijd te verdoen, maar voor sommige is het zelfs een hele baan geworden om berichten te plaatsen op het internet. Veel van deze mensen, die bekend staan als ‘influencers’, maken gebruik van social media planning. Maar, wat is zo’n social media planning nu precies? Dat zal in dit artikel worden uitgelegd.

 

Wat is het eigenlijk?

Social media planning is een proces waarin je, vaak met gebruik van automatisering, je posts op sociale media inplant en analyseert. Mensen die hiervan gebruikmaken zullen dus vaak meerdere posts tegelijkertijd voorbereiden, en ze dan inplannen om te worden gepost op speciaal gekozen tijden en dagen. Zo spreiden ze hun posts uit, en voorkomen ze dat ze elke dag een enkele post moeten klaarmaken. Het is dus super efficiënt! Ook zullen ze de analyses van hun accounts in de gaten houden. Het is namelijk handig om te weten welke soorten berichten goed presteren. Als influencer kun je hier dan rekening mee houden, en op deze manier kunnen ze zo veel mogelijk likes en reacties krijgen.

 

Heeft het voor mij nut?

Als je zelf van plan bent om influencer te worden, kan het nuttig zijn om te leren hoe je social media planning als best kunt gebruiken. Het heeft namelijk vrij weinig nut om je posts in te plannen voor een tijdstip waarop niemand bezig is met hun sociale media accounts. Zo wordt het bijvoorbeeld vaak afgeraden om tussen drie en vier uur ‘s middags te posten op Instagram. In dit uurtje gebruiken vrij weinig mensen de app, en zal je bericht dus ook relatief weinig likes en reacties krijgen. Plan dus vooral alles slim in!