UTR Echt
Image default
Mode en Kleding

Waarom een shirt van biologisch materiaal?

Geweldige stijl begint met een geweldig shirt. Aanvankelijk werd het shirt geboren als een onderkleed dat alleen door mannen werd gedragen, maar het is een nietje geworden dat door zowat iedereen in vele variaties is versierd! We hebben onderzoek gedaan naar de beste duurzame en biologische herenshirts voor deze ultieme gids, maar laten we eerst eens kennismaken met deze universeel populaire garderobe-nietje.

Leuk weetje: het oudste bewaard gebleven shirt ter wereld is gevonden in een Egyptische graftombe uit 3000 v. Chr. en is gemaakt van linnen!

Tegenwoordig wordt het moderne shirt gemaakt van verschillende stoffen en steeds vaker zien we dat ze gemaakt zijn van synthetische vezels. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar is ook schadelijk voor de consument en degenen die er door middel van productietechnieken en chemische behandelingen aan werken.

Het is tijd om een les uit het verleden te leren en de cirkel te doorbreken door kwaliteit boven kwantiteit te omarmen met het klassieke shirt, en te investeren in biologische natuurlijke stoffen of gerecyclede materialen om de beste aankoop te doen die we als bewuste consument kunnen doen.

Shirts worden nu gemaakt van zowel natuurlijke als kunstmatige vezels (of een combinatie daarvan) die op synthetische of petroleumbasis zijn. Sommige synthetische vezels waar de shirts van gemaakt zijn, zijn onder andere polyester, rayon en viscose. Ook polyester gemengd met katoen (polykatoen) wordt vaak gebruikt. Deze stoffen zijn slecht nieuws voor mensen en de planeet, dus wat is het alternatief?

Een meer duurzame optie is om shirts te kopen die gemaakt zijn van biologisch katoen of materialen zoals hennep en linnen, die weinig tot geen pesticiden nodig hebben in het groeiproces. Deze organische kleding is ook beter voor je lichaam omdat het je huid op een natuurlijke manier laat ademen, in tegenstelling tot kleding gemaakt van synthetische stoffen zoals polyester, wat kan leiden tot huidirritatie. Deze fair fashion is ook veel zachter voor het milieu als het gaat om het einde van hun leven!