UTR Echt
Image default
Auto's en Motoren

Snel geld aan jouw sloopautoauto verdienen; de mogelijkheden

Ben je recent met jouw auto in een ongeluk terecht gekomen? Of ben je ergens hard tegen aan gereden? Of heb je een ander soort ongeluk met jouw auto meegemaakt? Ongeacht wat voor ongeluk het precies geweest is, heb je op dit moment mogelijk met een zogeheten sloopauto te maken. Een auto die total loss verklaard is en dus eigenlijk alleen nog maar gesloopt kan worden. Wat kun je nou met zo’n auto? Kun je een sloopauto verkopen Amsterdam? Of is er een betere mogelijkheid om nog iets aan jouw sloopauto te verdienen? In dit artikel vind je enige inspiratie voor het verkopen van jouw sloopauto.

Mogelijkheid 1: achterlaten bij het schadebedrijf

Voordat jouw auto total loss verklaard wordt, moet er mogelijk nog een expert naar kijken. Als deze expert aangeeft dat de auto total loss is, kun je daar eigenlijk niks meer aan doen. Nadat je het ongeluk meegemaakt hebt, is de auto waarschijnlijk al naar een schadebedrijf gebracht. Je kunt er dan ook voor kiezen om jouw auto daar achter te laten.

Of met andere woorden: je laat de verkoop van jouw schadeauto over aan het schadebedrijf. Dit bedrijf heeft mogelijk connecties, waardoor de auto snel verkocht kan worden. Enige is dat je hierbij geen directe invloed op de verkoopprijs hebt, maar je weet hier wel veel tijd mee te besparen. 

Mogelijkheid 2: verkopen via internet

Je kunt er ook voor kiezen om jouw auto via het internet te verkopen. Je moet daarbij rekening houden met de nodige koopjesjagers; je bent eigenlijk voortdurend aan het onderhandelen. Bovendien moet je hier de nodige tijd en aandacht aan besteden; zo moet je onder meer zelf foto’s maken en de advertentie voor jouw auto online plaatsen.

Mogelijkheid 3: verkopen aan een opkoper bij jou in de buurt

Wil je jouw schadeauto verkopen zo snel en moeiteloos mogelijk laten verlopen? Dan is het interessant om opkopers bij jou uit de buurt te contacten. De opkopers komen maar al te graag direct de auto bij jou ophalen; hier kun je dan ook een mooi bedrag voor vragen. Contact overigens altijd meerdere opkopers, zodat je altijd voor het hoogste bod kunt kiezen!