UTR Echt
Image default
Bedrijven

Reiki cursus in de buurt van Utrecht

Reiki als alternatieve geneeswijze

Reiki wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als alternatieve geneeswijze. Op de eerste plaats is Reiki gebaseerd op de energieoverdracht tussen de therapeut en de patiënt. Reiki wil de gebruikelijke geneeskunde zeker niet vervangen. Reiki kan worden gebruikt als aanvulling op de gebruikelijke geneeskunde. Het helpt vaak aandoeningen te voorkomen of indien mogelijk, gemakkelijker te genezen.

Waarom wordt Reiki steeds populairder?

In het begin staan veel personen sceptisch tegenover bepaalde vormen van alternatie geneeskunde. Reiki komt uit Japan die hier nu steeds meer aan populariteit wint. We willen zo min mogelijk middelen slikken om te genezen en daarom zoeken we bij bepaalde klachten naar andere oplossingen. We weten nu dat in veel gevallen Reiki kan helpen bij bepaalde aandoeningen. Daarom is de stap om over te gaan tot Reiki steeds kleiner aan het worden.

Reiki cursus in Utrecht

Woont u in Utrecht of in de omgeving daarvan, dan is het verstandig, als u belangstelling heeft, een cursus Reiki in Utrecht te volgen. Tijdens de cursus wordt u geleerd dat iedereen over een dosis energie beschikt. De levensenergie wordt gesimuleerd door de handen. Bij Reike wordt onze geest, ziel en lichaam als een geheel beschouwd.

Paranormale therapie

Wanneer u een Reiki behandeling ondergaat zal de therapeut zijn handen op de plaats leggen waar de pijn is. Er wordt bij Reiki van uit gegaan dat op de plaats van de pijn de energie geblokkeerd is. Door het opleggen van de handen zal de energie weer vrijkomen. De universele energie, die we allemaal bezitten, is de onmisbare levenskracht van ons. Reiki zal deze universele energie gebruiken om het netwerk van de energie banen, die we hebben, weer in evenwicht te brengen en te houden. In de energiebanen, in ons lichaam, kunnen blokkeringen ontstaan. De therapeut zal de blokkades die we soms kunnen hebben oplossen. Reiki is goed als er energie aan te pas moet komen. Door handoplegging kan de energie op een ander persoon worden overgebracht. Hierdoor kan de aanwezige blokkade verholpen worden.