UTR Echt
Image default
Bedrijven

Inspiratietips voor een kerstpakket

December is doorgaans de maand waarin werknemers worden verrast met een extraatje vanuit hun werkgever. Als werkgever ben je dit niet verplicht, maar het is wel een extra manier om je waardering te kunnen uiten naar je personeel. Tot een aantal jaren geleden was het geven van een grote doos, gevuld met lekkere dingen, erg populair. Dat werd door bijna elk bedrijf als kerstpakket gegeven aan het personeel. Tegenwoordig zie je dat bedrijven er steeds meer mee variëren. Wat zijn de leukste kerstpakket ideeën voor 2020?

Douchepakket

Verzorgingsproducten hebben we allemaal nodig. Ook is het heel leuk om te krijgen. Vooral als het een wat luxer setje is, iets wat je niet snel voor jezelf zou kopen. Kies voor een kerstpakket van Rituals. Rituals verkoopt veel verschillende geuren, er zit voor ieder wat wils tussen. Hiermee kan je het nooit verkeerd doen. Stel een leuk pakketje samen en het kan niet anders dan dat je je medewerkers hier een plezier mee doet.

Kerstmarkt

In de huidige coronatijd zal dat wat moeilijker zijn, maar normaal zie je dit veel bij werkgevers in de zorg. Er wordt een uitgebreide kerstmarkt georganiseerd voor alle medewerkers, met ook wat te eten en te drinken erbij. De werknemers krijgen allemaal bonnen met een bepaalde waarde, en met die bonnen kunnen ze hun eigen cadeau gaan uitzoeken. Op deze manier heb je zowel een gezellig uitje voor je medewerkers, en daarnaast kunnen collega’s hun eigen kerstpakket bij elkaar zoeken. Je kan kiezen voor een groot cadeau, of meerdere kleine presentjes. Zo voorkom je ook dat er veel geld wordt uitgegeven aan grote kerstpakketten, terwijl ze vervolgens in de kelder belanden en er nooit meer naar om gekeken wordt.

Cadeaubonnen

Het geven van een bon is ook altijd een optie. Er zijn heel veel verschillende branches waar een cadeaubon voor te koop is. Denk bijvoorbeeld aan een dinerbon, zodat werknemers lekker een avondje uit eten kunnen. Ook kan je kiezen voor een bioscoopbon of een waardebon voor het theater. Een minder originele maar toch wel een leuke optie, is een bol.com bon. Zo kan iedereen alsnog zelf kiezen wat er voor gehaald wordt.