UTR Echt
Image default
Bedrijven

Hier vind je de beste werkschoenen die passen bij jouw beroep

Heb jij een beroep waar werkschoenen goed van pas komen? Dan is het belangrijk om de juiste schoenen te kiezen, zodat jouw voeten extra beschermd worden. Door het dragen van de juiste werkschoenen wordt de kans op lichamelijke klachten een stuk kleiner. Werkschoenen kun je in verschillende soorten en maten vinden. In dit artikel is de belangrijkste informatie omtrent werkschoenen voor verschillende beroepen onder elkaar gezet.

Bouw werkschoenen

Goede veiligheidsschoenen in deze sector moeten echt tegen een stootje kunnen door de harde omstandigheden. Een S3 werkschoen met overneus wordt hier aangeraden voor de maximale bescherming van de voeten én om vroegtijdige slijtage tegen te gaan.

Werkschoenen voor schilders

Schilders dragen vaak witte kleding, zodat de witte verfspetters niet snel te zien zijn. Om deze reden zijn ook witte werkschoenen aan te raden. Bovendien moeten de werkschoenen veel grip bieden, voor het werken op ladders. Een schoen met SRC antislip normering is daarom zeer aan te raden. Deze antislipnorm verzekert jou van veel grip en zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt op ladders of gladde ondergronden.

Beveiliging veiligheidsschoenen

De werkschoenen in de beveiligingsbranche zijn vaak geheel metaalvrij. Dit is ideaal voor beveiligers die werken bij detectiepoortjes, want dan zullen die niet iedere keer af gaan. Verder is een hoog draagcomfort belangrijk, omdat beveiligers lang staan en lopen. Bij de werkschoenenwinkel vind je een breed aanbod met zowel werkschoenen voor heren, als voor dames.

Horeca schoenen

Werkschoenen voor de horecabranche moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo is het belangrijk dat de schoenen waterafstotend zijn, veel grip bieden en een zeer hoog loopcomfort hebben. Ook moeten de horecawerkschoenen soms representatief en dus netjes zijn.

Schoenen voor elektriciens

Als elektricien heb je veel te maken met elektra. Let dan op antistatische eigenschappen van jouw schoenen. Zorgt voor een werkschoen met ESD-normering. Deze normering staat voor een zeer lage elektrische weerstand. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat elektrostatische ladingen snel worden weggeleid naar de grond.

Hovenier of landbouw werkschoenen

Als je veel buiten werk worden werkschoenen snel vies en nat. Om te voorkomen dat je natte voeten krijgt, kun je het best vuil- en waterafstotende schoenen of laarzen nemen. Let als hovenier op de volgende kenmerken:

  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Vuil- en waterafstotend
  • Waterdicht
  • Voorkom aarde in de schoenen door hoge werkschoenen
  • Warme voering tegen koude voeten
https://www.werkschoenenwinkel.nl/veiligheidsschoenen