UTR Echt
Image default
Marketing

Hoe verdien je geld met YouTube?

Vind je het leuk om video’s op te nemen en mensen daarmee te vermaken? Dan is de kans groot dat jij inmiddels al een eigen YouTube kanaal bent begonnen. Via YouTube is het namelijk gemakkelijk om mensen jouw video’s te tonen. En dankzij dit medium worden video’s snel en gemakkelijk gedeeld, wat ervoor zorgt dat je meer bereik en dus meer views krijgt. Loopt het goed met jouw video’s, worden ze vaak bekeken en lijkt het je leuk om hier geld mee te verdienen? Via YouTube is dat zeker mogelijk, als je maar weet hoe je dat moet aanpakken. We gaan je in dit artikel vertellen hoe je dit voor elkaar krijgt. Lees dit artikel lekker rustig door, en pas onze tips toe. Je zult zien dat het effect heel groot kan zijn!

 

Zorg voor een goede videomontage

Het opnemen van een video is één ding, maar vervolgens moet deze nog bewerkt worden. Stukken die niet goed gingen worden eruit geknipt, er wordt een achtergrondmuziekje toegevoegd en waar het leuk is om speciale effecten toe te voegen, is dat zeker aan te raden. Het bewerken van video’s kost relatief veel tijd, maar het is belangrijk om het nauwkeurig te doen. Op die manier versterk je de boodschap in je video en vergroot je de kans dat mensen je video helemaal afkijken en ook met anderen willen delen. Kwaliteit is dus erg belangrijk om succesvol te worden. En succesvolle YouTubers krijgen de mogelijkheid om geld te verdienen. Daarbij is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden.

 

Houd je aan de regels

YouTube is een heel interessant promotiekanaal, maar er zijn wel een aantal regels waaraan je je moet houden. Voorkom dat je door een bedrijf, bekend persoon of wie dan ook voor de rechter wordt gesleept door onder andere rekening te houden met het volgende:

·         Gebruik geen muziek of fragmenten waarvan commercieel gebruik is uitgesloten;

·         Gebruik niet zonder schriftelijke toestemming muziek, foto’s, afbeeldingen of andere fragmenten;

·         Voorkom gedoe met copyright en focus je liever op fragmenten die beschikbaar worden gesteld voor openbaar gebruik.

 

Manieren om geld te verdienen met je video’s

Veel bedrijven adverteren via YouTube. Als jij een video maakt en uploadt, is het mogelijk om advertenties toe te staan binnen jouw video’s. Adverteerders zijn vanaf een zeker moment bereid om jou daarvoor te betalen. Meld je aan voor het affiliate programma van YouTube en koppel je account aan Google AdSense om aan de slag te gaan. Weet wel dat je eerst veel bereik moet hebben met je video’s om in aanmerking te komen voor reclamevideo’s. 1000 abonnees hebben is een van de voorwaarden, maar Youtube abonnees kopen kan natuurlijk ook eenvoudig! Uiteindelijk krijg je zo’n 55 procent van de opbrengsten en gaat de rest naar YouTube zelf. Het is belangrijk dat kijkers jouw video interessant vinden en willen afkijken om geld aan hen te verdienen. Wordt je video binnen een halve minuut al weg geklikt, dan hoeft de adverteerder niets te betalen en verdien jij niets.