UTR Echt
Image default
Kinderen

Hoe lang is de baby een pasgeborene?

Een pasgeboren baby wordt nog steeds beschouwd als een pasgeborene tot ongeveer 28 dagen oud. Veel ouders zien hun baby echter tot ver in de tweede maand. Er zijn een aantal factoren die de leeftijd van een baby kunnen beïnvloeden, waaronder hoeveel het kind weegt en zijn gezondheid. Een pasgeborene wordt ook beschouwd als het meest fragiele stadium van ontwikkeling. De baby bevindt zich in de meest kwetsbare fase en zal speciale aandacht van ouders nodig hebben om het gezond te houden.

In de eerste paar dagen na de geboorte ondergaan pasgeboren baby’s verschillende tests. Zij krijgen een niet-invasieve gehoorscreeningstest en een hielprikbloedtest. Kraammedewerkers zullen ook hun ogen, oren en andere organen controleren. Ze zullen ook worden gewogen. Tijdens de eerste paar dagen zal een pasgeborene afvallen. Desondanks zal een pasgeborene dat gewicht binnen twee weken weer aankomen.

Het hoofdje van een baby is een van de eerste dingen om te groeien. Het is het meest opvallende lichaamsdeel gedurende deze tijd omdat de hersenen zich snel ontwikkelen. Tijdens de eerste maand is de gemiddelde hoofdomtrek 13,5 inch, of 34,5 cm. Tegen het einde van de maand zal het 15 inch (376 cm) zijn. Daarentegen zal een pasgeborene met een vaginale bevalling een onregelmatige hoofdvorm hebben. Hoewel dit blauwe plekken kan veroorzaken, is dit tijdelijk en zal het binnen een week of twee weer normaal worden.

Het hoofd van een pasgeborene zal in de eerste vier maanden van het leven in een snel tempo blijven groeien. Deze snelle groei is te wijten aan de snelle ontwikkeling van de hersenen. De gemiddelde hoofdomtrek bij de geboorte is 13,5 inch of 34,5 cm, maar dit neemt toe tot 15 inch (376 cm) tegen het einde van de eerste maand. In gevallen waarin de moeder koos voor een vaginale bevalling, zal het hoofd van de pasgeborene een meer onregelmatige vorm hebben. Dit kan blauwe plekken en zwellingen veroorzaken, maar de vorm van het hoofd zal binnen een paar dagen tot een week weer normaal worden.

Volgens Merriam-Webster is een pasgeborene een baby die onlangs is geboren. Dit betekent niet dat het verschillende mensen zijn, maar dat ze nog steeds een pasgeborene zijn. De term wordt gebruikt om te verwijzen naar de periode tussen de geboorte en twee maanden. De lengte van deze fase zal variëren, maar het zal hetzelfde zijn. Het kind zal de eerste weken afhankelijk zijn van zijn ouders. Het is mogelijk dat ze voor het eerst een nieuwe ouder worden.

Een pasgeborene is een baby die net geboren is. Het Merriam-Webster woordenboek specificeert geen kenmerken van een pasgeborene ouder dan zijn leeftijd. Dit betekent dat een pasgeborene geen kenmerken heeft. Het kan een gezonde baby zijn. De eerste dagen zijn het meest kritisch. Een baby heeft zijn ouders de eerste twee maanden nodig. De lengte van de pasgeboren fase is belangrijk. De eerste twee maanden zijn het meest kritisch voor de baby.

Meer lezen over baby’s? Ontdek https://Oivr.nl/