UTR Echt
Image default
Bedrijven

Drukwerk met foliedruk. Daarmee val je écht op!

Natuurlijk wil je met jouw drukwerk een goede indruk maken. Indruk maken door op te vallen. Wanneer je kiest voor een afwerking van jouw drukwerk met foliedruk weet je zeker dat dit wel goed zit. Wij vertellen er je in deze blog alles over. 

Wat is foliedruk

Foliedruk is een luxe afwerkingstechniek voor drukwerk. Het wordt onder andere veel toepast op kaarten, flyers, maar ook vaak op visitekaartjes. Foliedruk is het aanbrengen van een laagje glanzende metallic folie daar waar jij wilt. Een logo op een visitekaartje uitgevoerd foliedruk, de naam van een pasgeboren kindje op een geboortekaartje uitgevoerd in folie of misschien wel de trouwdatum uitgevoerd in foliedruk op een trouwuitnodiging. Een afwerking met foliedruk is een ontzettend leuke manier om bepaalde elementen in een ontwerp extra onder de aandacht te brengen. Je kunt kiezen uit meerdere foliekleuren. Onder andere het populaire goudfolie, zilverfolie en koperfolie.

Tip: bij de meeste drukkers kun je samples/monsters aanvragen. Niet alleen van papiersoorten, maar ook van een afwerking met foliedruk. Ze sturen deze in de meeste gevallen gratis naar je op. Omdat er ook verschillende technieken zijn voor foliedruk kun je op deze manier ontdekken of de techniek en de kleuren folie van jouw drukker aan jouw wensen voldoet.

Waarom kiezen voor foliedruk?

Foliedruk geeft drukwerk een prachtige exclusieve uitstraling. Door het feit dat de folie een hoog glansgehalte heeft, springt dit meteen in het oog. Foliedruk is momenteel ontzettend populair en dat is niet voor niets. Waar foliedruk eerder alleen toereikend was voor degenen met een hoog drukwerkbudget, is foliedruk tegenwoordig heel erg betaalbaar geworden! Eerder werd foliedruk enkel met stempels aangebracht. Deze stempels moesten op maat worden gemaakt, wat veel tijd in beslag neemt en tijd is geld. Tegenwoordig zijn deze stempels niet meer nodig en kan folie in een aparte drukgang worden aangebracht. De levertijd is hierdoor vele malen sneller en ook de opstartkosten zijn veel lager. Je kunt nu al voordelig drukwerk met foliedruk bestellen vanaf 1 stuk(s) en dit al binnen 3 werkdagen in huis verwachten!

Wil je ook drukwerk met foliedruk? Houd dan wel rekening met het feit dat het een iets complexer product is om te bestellen. Omdat je jouw drukbestand op specifieke wijze aan dient te leveren is het handig. wanneer je zelf niet grafisch onderlegd bent, dit bestand op te laten maken door een professional. Producten die je kunt bestellen met foliedruk:

  • kaarten met foliedruk
  • visitekaartjes met foliedruk
  • flyers met foliedruk
  • folders met foliedruk
  • brochures met foliedruk (alleen de omslag)

Wil je ook een onuitwisbare indruk maken met jouw drukwerk? Verdiep je dan zeker eens in de mogelijkheid om jouw drukwerk met foliedruk af te laten werken.