UTR Echt
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kan het dat mijn haar snel vet wordt?

Heb jij ook zo snel na het wassen van je haar weer last van vet haar? Je bent zeker niet de enige. Veel vrouwen en mannen hebben hier last van en dat kan heel vervelend zijn. Je wilt namelijk wel een verzorgde en schone look hebben, maar ook niet elke dag je haar wassen.  In dit artikel lees je hoe het komt dat je haar snel vet wordt en wat je eraan zou kunnen doen! Mega handig voor jou dus. Lees zeker even verder als je meer over dit onderwerp te weten wilt komen. Ook als je goedkope hairextensions wilt kopen, is dit artikel iets voor jou!

Hoe ontstaat vet haar? 

Vet haar wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie. Talg is een natuurlijke vette stof die gemaakt wordt door talgklieren in onze huid. Bij overmatige talgproductie krijgt de hoofdhuid te veel talg en daardoor gaat je haar er vet uitzien. Dit is erg vervelend en je wilt hier graag snel vanaf komen. Maar hoe doe je dat? Lees nog even verder. 

Extra vet haar door hormonen en stress

Wat een grote rol speelt bij het snel vet worden van je haar zijn stress en hormonen die uit balans zijn. Door veel stress gaat je lichaam olie aanmaken. Hierdoor krijg je een vette hoofdhuid en dus ook vet haar. Er zijn shampoos die speciaal ontwikkeld zijn voor haar dat snel vet wordt. Deze shampoos hebben een kalmerende werking en proberen de balans weer terug te brengen. Je hormonen hebben ook een grote bijdrage, tijdens je menstruatie, zwangerschap of puberteit slaan je hormonen vaak een beetje op hol. In dit soort situaties zie je dan ook dat het haar nog sneller vet wordt. 

Zit niet teveel aan je haar

Een tip die belangrijk is om op te volgen, is om niet teveel met je handen door je haar te gaan en aan je haar te zitten. Als het niet goed zit, heb je misschien snel de neiging om te wisselen van scheiding, een knot te maken of je haar juist weer even los te gooien. Elke keer aan je haar zitten zorgt er daarentegen juist voor dat je haar weer sneller vet wordt en dat wil je juist niet!

Je uitgroei

Heb jij jouw haar laten blonderen in het verleden en is dit nu aan het uitgroeien? Dit kan ook de oorzaak zijn van dat je haar er snel vet uitziet. Wanneer je jouw haar gekleurd hebt, zal het droger aanvoelen waardoor het minder snel vet is. Wanneer je kleur begint uit te groeien, komt je eigen haar weer tevoorschijn en ziet het er sneller vet uit.