UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Mooie duurzame tegel opties voor in uw tuin

In de zomer brengen wij als Nederlanders veel tijd buiten in het zonnetje door. Dit betekent ook dat we veel te vinden zijn op ons terras. Het is mogelijk dat uw terras nog niet helemaal zomer klaar is, daarom geven wij een aantal mooie tegel opties die ook nog eens nauwelijks milieubelastend zijn.

  1. Slimme materialen

Bij het kiezen van tegels is het belangrijk om een steensoort te kiezen die bij uw smaak past. Zo zal u lang plezier hebben van uw terras. Bij het kiezen van tegels is het ook goed om in uw achterhoofd te houden dat sommige materialen beter zijn voor het milieu dan anderen. Biologisch afbreekbare stenen en andere duurzame materialen hebben een minder belastend effect op het milieu en zijn daarom een goede keuze. Wilt u weten of een steensoort duurzaam is? Dan kunt u naar het productpaspoort vragen. Hier staan gegevens in van het product, onder andere de afkomst van de tegels en of het materiaal herbruikbaar is.

  1. Bakstenen bestrating

Bakstenen tegels zijn misschien wel de bekendste soort tegels. Ze geven een nostalgische uitstraling aan uw tuin. Bakstenen tegels worden gemaakt van klei en gaan decennia mee. Door de lange levensduur van deze tegels zijn ze een duurzame keuze. Ook worden ze in Nederland geproduceerd en hoeven ze niet ingevlogen te worden. Een duurzaam pluspuntje!

  1. Betonnen tegels

Betonnen tegels zijn echte klassiekers. Ze geven een moderne uitstraling aan uw tuin en zijn een redelijk budgetvriendelijke optie. Betonnen tegels zijn er in allerlei verschillende soorten kleuren te maken. Zorg er wel voor dat de tegels van ‘schoon’ beton moeten worden gemaakt. Schoon beton betekent dat er geen toevoegingen zoals zand, grind en cement in zitten. Dit schone beton is een stuk minder milieubelastend en gaat ook jarenlang mee.

Bandentang

Bij het aanleggen van een terras heeft u ook bandjes nodig. Deze banden zijn redelijk zwaar, daarom is het verstandig om een bandentang te gebruiken. Zo bespaart u zwaar tilwerk.

https://www.visserenvisser.nl/