UTR Echt
Image default
Beauty en verzorging

Zo kun jij vet haar het best bestrijden

1 Van shampoo veranderen

Op het moment gebruik je misschien een shampoo of shampoo bar die niet goed bij je haar of je huid past. Die kan te heftig of te mild zijn, waardoor het sowieso niet het gewenste effect zal hebben en misschien zelfs averechts kan uitpakken. Daarom kun je beter overstappen op een shampoo vet haar, die ook goed reinigt maar niet gelijk alle natuurlijke oliën van je hoofd afspoelt.

2 Je haar niet te vaak wassen

Als je je haar te vaak wast verwijder je telkens weer de natuurlijke oliën van je hoofdhuid en lijkt het niet zo vet meer. Je hoofdhuid denkt echter op dat moment dat er meer oliën aangemaakt moeten worden om te compenseren voor het eerdere verlies. Als je je haar dus vaker wast gaat je hoofdhuid ook steeds meer vetten produceren en wordt het op begeven moment juist vetter dan dat het eerst was. Het beste kun je je haar 2 à 3 keer per week wassen.

3 Niet te warm douchen

Te warm douchen kan natuurlijk heerlijk zijn maar als je last hebt van vet haar is het misschien beter om een paar graadjes kouder te douchen. Door de hitte droogt je huid namelijk uit en om daarvoor te compenseren gaat je hoofdhuid meer natuurlijke oliën produceren. Uiteindelijk houd je daar een nogal vette coupe aan over.

4 Je handen niet te vaak door je haren halen

Je handen door je haren halen stimuleert de talgproductie van de hoofdhuid en maakt je haar dus vetter. Daarbij heb je allemaal vetten en bacteriën op je handen zitten die in je haar blijven hangen. Je moet dus of je handen heel goed wassen voordat je je handen door je haren haalt of het zo min mogelijk doen.

5 Je kussensloop regelmatig verschonen

Telkens als je gaat slapen, met vet haar of niet, blijft er het een en ander aan bacteriën en vetten op je kussen hangen. Als je de volgende dag dan doucht en met schoon haar naar bed gaat, ga je weer op het kussen liggen waar dus al die vetten nog op liggen. Het kan dan zijn dat je de volgende dag toch weer een wat vet kapsel hebt, daarom is het beter om je kussensloop 2 à 3 keer per week te verschonen.