UTR Echt
Image default
Beauty en verzorging

Waarom is salicylzuur het beste zuur voor uw huid

Salicylzuur is een effectief alternatief voor zwavel, dat de huid droog en jeukerig kan maken. Het is een favoriet ingrediënt in veel van de best beoordeelde acne-bestrijdende behandelingen op de markt vanwege zijn vermogen om in de poriën te dringen en talg los te maken, wat kan helpen bij het verminderen van zowel kleine puistjes als mee-eters. Omdat het een derivaat van aspirine is, staat het ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en helpt het voorkomen dat puistjes ontstaan.

Salicylzuur wordt van nature door de huid geproduceerd en het geeft het nederige wilgenkruid zijn geneeskrachtige eigenschappen. In feite is salicylzuur verantwoordelijk voor veel van de ontstekingsremmende en antibacteriële voordelen die in verband worden gebracht met wilgenbast. Salicylzuur, het meest krachtige ingrediënt in veel acne bestrijdende producten, kan worden gebruikt om overtollig talg en andere stoffen die de poriën verstoppen op te lossen. Het kan ook diep in de huid doordringen en de desmosomen afbreken tussen de cellen in de buitenste laag van je huid die puistjes veroorzaken – net als retinoïnezuur dat is afgeleid van vitamine A, zij het niet zo effectief. Het is ook lipofiel, wat betekent dat het tot diep in de vette delen van je huid kan doordringen.

Als het gaat om de behandeling van acne en een huid die niet met elkaar overweg lijkt te kunnen, gaat er niets boven salicylzuur voor een diepe reiniging. Salicylzuur exfolieert en verwijdert je poriën van overtollige olie, dode huidcellen en bacteriën. Door de grootte van de poriën te minimaliseren, verminder je het risico op toekomstige verstoppingen – vandaar dat het geweldig is in het verhelpen van een problematische huid. Als je huid bijzonder gevoelig is, gebruik dan producten met een lager percentage salicylzuur.

De COSRX Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid die last heeft van irritatie, verstopte poriën of puistjes. Deze milde, dagelijkse Koreaanse gezichtsreiniger is verrijkt met hydraterende ingrediënten die vuil, olie en andere onzuiverheden verwijderen, terwijl ze ook acne en puistjes bestrijden. Het is vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen, zodat uw huid niet nog meer geïrriteerd raakt.

https://kocosmo.nl/