UTR Echt
Image default
Sport

PT opleiding volgen? Kies voor een NASM personal trainer opleiding!

Wil jij als gecertificeerd personal trainer de kost verdienen, zonder jarenlang een opleiding te moeten volgen? Zorg dan dat jij je inschrijft voor een NASM personal trainer opleiding. Met een opleiding aan een National Academy of Sports Medicine ben jij na het behalen van de examens klaar om als erkend trainer aan de slag te gaan. Je weet na het doorlopen van de opleiding precies hoe je moet testen en meten, waardoor je een programma op maat kunt opzetten voor jouw cliënten.

Wat is de NASM?

De NASM personal trainer opleiding is de absolute nummer 1 in Amerika, als het gaat om trainingen in de sportsector. Met een opleidingsduur van slechts enkele maanden en een beperkt aantal lesdagen ligt jouw toekomst als personal trainer binnen handbereik. Voor de opleiding is een goede balans gevonden tussen theorie en praktijk, waardoor je geniet van de nodige afwisseling. Je volgt bovendien een stage van 20 uur, waarbij van een gecertificeerde personal trainer jou de fijne kneepjes van het personal trainersvak zal bijbrengen.

Wat komt aan bod in de NASM opleiding?

Naast het volgen van webinars, het bekijken van video’s en het doen van oefeningen wordt in de opleiding ruim aandacht besteed aan:

  • balanstraining
  • flexibiliteitstraining
  • reactie training
  • cardiorespiratoire training
  • krachttraining
  • snelheid en beweeglijkheid

Examen NASM

Jouw felbegeerde diploma ontvang je na het voltooien van een praktijkexamen en twee theorie-examens. Voor het eerste theorie-examen moet je 100 meerkeuzevragen beantwoorden en wel binnen een tijdsbestek van twee uur. Het tweede theorie-examen bestaat uit een casestudy van 90 minuten, waarbij je testresultaten en gegevens van een fictieve klant ontvangt. Deze informatie gebruik je om een geperiodiseerd, individueel
trainingsprogramma op te zetten dat aan de richtlijnen van het OPT model voldoet. Hiermee houd je rekening met meerdere aspecten die de basis vormen voor fysieke prestaties. Elke twee jaar moet jouw certificaat worden verlengd, waardoor jouw kennis altijd up-to-date is. 

Voordeel NASM opleiding

Deze uitdagende opleiding kent de nodige voordelen. Je volgt een kwalitatief hoogwaardige en professionele scholing in een relatief kort tijdsbestek. De opleiding is bovendien goed betaalbaar met een prijs die varieert van 2000-2500 euro. De opleiding is boeiend en afwisselend en biedt jou zelfs de mogelijkheid om je na afloop te registreren bij EREPS. Dit betekent dat je volop kans hebt om in de sportsector aan de slag te gaan. Kies de opleider die jou een goed gevoel geeft en de start naar een carrière in de sportwereld kan beginnen. De Nasm opleiding kan je bij Sport & people volgen. Deze aanbieder heeft naast deze opleiding ook nog andere mooie personal trainer opleidingen die je misschien ook wel interessant vind. Denk bijvoorbeeld aan fitnesstrainer A en B, Yoga Alliance en Bootcamp cursus.