Een tuin praktisch inrichten doe je zo

De huizenmarkt van tegenwoordig is erg overspannen. Het aanbod is vele malen kleiner dan de vraag. Dat betekent dat je al blij mag zijn dat je een huis vindt. Als je veel eisen hebt, is de kans veel kleiner om precies te vinden wat je zoekt. Dat betekent concessies doen. In veel gevallen betekent dat dat je genoegen moet nemen met een kleine tuin. Ondanks de weinige ruimte, kan je een kleine tuin makkelijk en praktisch inrichten. In dit artikel vind je enkele tips hoe je dat kan doen.

Schutting

Bij een kleine tuin is het veel verstandiger om voor een schutting te kiezen in plaats van bijvoorbeeld coniferen. Coniferen groeien door en kunnen flink vol en breed worden. Daardoor nemen ze veel meer ruimte in. De tuin wordt op die manier nog kleiner en er gaat veel ruimte verloren. Omdat je al weinig ruimte hebt, kan je dus beter kiezen voor een schutting.

Praktische meubels

Vanwege de weinige ruimte, moet je alleen kiezen voor de hoognodige meubels. Wil je graag een lounge set of heb je liever een hogere tafel? Waarschijnlijk heb je geen ruimte voor beide. Kies dus voor wat je het belangrijkste vindt. Ook heb je meerdere formaten van de meubels. Het ene lounge set is de andere niet. Door je tuin vol te proppen met meubels, blijft er weinig andere ruimte over. Prop het dus niet vol maar kies voor een kleine variant van de meubels die je wil.

Verticaal tuinieren

Omdat je weinig ruimte hebt op de grond, is een kleine tuin ideaal geschikt om verticaal te gaan tuinieren. Je kan de breedte niet in, dus moet je maar de hoogte ingaan. Er zijn veel soorten wanden beschikbaar waar je verschillende potjes aan kan hangen of in kan zitten. Ook kan je zelf creatief aan de slag door zelf iets te maken. De schutting is ook goed geschikt om planten aan te hangen. Op die manier gebruik je alle ruimte optimaal en ziet het er ook nog eens leuk uit.