UTR Echt
Image default
Huishoudelijk

Je huis schoon houden? Met deze tips lukt dat

Soms heb je het gevoel dat je urenlang met het huishouden bezig bent en dat je daar elke dag weer opnieuw mee kan beginnen. Het is nou eenmaal een feit dat op plekken waar geleefd wordt, het ook snel vies en rommelig wordt. Het doen van het huishouden kan daarom voelen als een ondankbare taak, omdat je er nooit lang van kan genieten. Toch wil je niet dat je huis een grote smeerboel wordt. Met de volgende tips wordt het een stuk makkelijker om je huis schoon te houden.

Opruimen tijdens het koken

Tijdens het eten koken is het meestal het moment waarop je keuken verandert in een grote zwijnenstal. Overal liggen verpakkingen, restjes gesneden groente, sausspetters en vieze pannen. Vaak is het een enorme klus om dit na het eten allemaal weer op te ruimen. De tip hiervoor is: wacht niet tot na het eten met opruimen. Tijdens het eten koken hoef je echt niet constant in je pannen te blijven roeren. Je hebt best tijd om tussendoor even de lege verpakkingen weg te gooien of om het bestek dat je niet meer gebruikt alvast af te wassen. Als je alles tijdens het koken al zoveel mogelijk opruimt, hoef je na het eten alleen nog maar je vieze pan af te wassen en je vuile bord. Haal tot slot nog even een doekje over je gasfornuis en over de keuken achterwand van glas heen, en je keuken ziet er weer spic en span uit. 

Schoenen uittrekken

Een van de manieren waarop je vloer heel vies wordt, is door het meenemen van vuil van buiten naar binnen. Gedurende de dag loop je door het zand, over het gras of door de modder. Of, wat nog veel viezer is, je loopt door de hondenpoep. Vervolgens nemen we al deze viezigheid mee naar binnen, omdat we onze schoenen aanhouden. Sommigen gaan zelfs met hun schoenen op de bank zitten of leggen hun voeten op tafel. Als je er over nadenkt, is dat niet heel hygiënisch. Als je je enkele stofzuigbeurten wil besparen, is het dus verstandig om je schoenen meteen bij binnenkomst uit te trekken en deze te vervangen voor en stel sloffen of slippers die alleen binnenshuis worden gedragen.