UTR Echt
Image default
Woningen

Een huis kopen, zo doe je het

Je krijgt een kind waardoor je huidige woonruimte te klein is geworden, je hebt een andere baan gekregen in een andere stad of je relatie is uit en je wil terug naar je geboortestad. Dit kunnen allemaal redenen zijn om te willen verhuizen. De redenen waarom je wil verhuizen kunnen uiteenlopend zijn, de manier waarop je aan een huis komt is dat niet. Hoe begin je, als je een huis wil kopen?

Internet is je beste vriend

Tegenwoordig begint elke huizenzoektocht op internet. Funda is daarbij de meest gebruikte website. Hier komen alle huizen op die in de verkoop komen. Op Funda kan je verschillende filters instellen, bijvoorbeeld prijs of de hoeveelheid slaapkamers. Het is daarom wel belangrijk dat je goed weet wat je wel en niet wil in je nieuwe woning. Als je dat duidelijk hebt, kan je deze filters instellen. Zo zie je alleen de huizen die voldoen aan jouw wensen. 

Contacteer een makelaar

Een makelaar kan ook voor jou op zoek gaan naar nieuwe woningen. Vaak weten makelaars eerder welk huis er in de verkoop komt, nog eerder dan dat deze op Funda komen. Een makelaar kan je ook een inschatting geven of de wensen die je hebt, wel reëel zijn. Daarnaast kan hij helpen met het doen van de onderhandelingen als je eenmaal een bod hebt gedaan. Het is daarom aan te raden om de hulp van een makelaar uit Deventer in te schakelen.

Hypotheek regelen

Als het goed is heb je van tevoren al geïnformeerd bij verschillende aanbieders hoeveel hypotheek je kan krijgen. Wanneer je een huis hebt gevonden, een bod hebt gedaan en het bod is geaccepteerd, hoef je eigenlijk alleen nog maar te kiezen bij welke bank je een hypotheek wil afsluiten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan helpen met het vergelijken welke aanbieder de beste voorwaarden heeft en waar de rentes het laagst zijn. Als je deze keuze hebt gemaakt, kan je alles rond maken en kan uiteindelijk het koopcontract getekend worden. Nu kan het klussen beginnen!