UTR Echt
Image default
Vakantie

De meest mooie en schilderachtige wegen in Noorwegen

Noorwegen is één van de Scandinavische landen, gelegen in het noorden van Europa. Deze landen hebben één van de beste infrastructuren ter wereld, hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de wegen. Noorwegen is daar geen uitzondering op. Als je de wegen van Noorwegen vergelijkt met de wegen van andere landen hebben ze een goede kwaliteit: sommige zijn zelfs speciaal aangelegd vanwege de schoonheid van de omgeving. We bespreken er een aantal.

We raden je aan om een auto te huren om je een goede reiservaring te geven. Huur een auto en rij door de geweldige natuur van Noorwegen. Het zal helpen om meer tijd door te brengen met het ontdekken van de prachtige uitzichten.

Wegen in Noorwegen met het beste uitzicht

Eigenlijk zijn alle wegen in Noorwegen extreem mooi, het is daarom lastig om de beste routes te kiezen. Na grondig onderzoek presenteren we deze 6 wegen die jou zeker zullen raken:

1.   Atlanterhavsveien

Dit is één van de meest bekende wegen in Noorwegen, voor zowel de locals als toeristen. Deze weg loopt langs de oceaan. Het is een unieke weg omdat hij over verschillende kleine eilandjes loopt en over de oceaan naar andere kleine eilandjes. Het uitzicht kan eerst wat spannend zijn maar dit is een ervaring die je niet gaat vergeten.

2.   Andøya

Als je langs een aantal van de meest iconische stranden van Noorwegen wil rijden kan je deze route niet missen. Het is ook leuk om langs deze route te fietsen en te ontspannen op het strand als je moe wordt. De stranden zijn vredig en niet druk bezocht.

3.   Lofoten

De wegen naar Lofoten nemen je mee langs een paar prachtige meren en bergachtige bossen. Als je in de zomer gaat moet je zeker deze weg nemen.

4.   Ryfylke

Het is een goede keus om de weg langs Ryfylke te nemen. Je komt langs veel kloven en prachtige tunnels waardoor je dit uitzicht je leven lang niet meer vergeet. Weinig mensen bezoeken deze plek echter omdat het in een uithoek van Noorwegen ligt.

5.   Hardangervidda

Dit is een route die gelopen kan worden, in de hoogste bergen van Noord-Europa. Het bos samen met de bergachtige omgeving maakt samen een prachtige herinnering. Dit is de beste plek voor een ochtendwandeling.

6.   Trollstigen

Dit is waarschijnlijk de meest bekende route in Noorwegen. Hij start bij Geiranger. Deze weg biedt veel avontuur. Je komt langs een aantal geweldige bezienswaardigheden, zoals de waterval Seven Sisters.

Laatste gedachten

Als je in Noorwegen bent mag je deze routes niet missen. Noorwegen heeft meer interessante routes en toeristische attracties te bieden. Noorwegen is één en al schoonheid. Met een gehuurde auto kun je makkelijk op je eigen tempo over al deze wegen rijden. U kunt prijzen vergelijken voor autoverhuur in Noorwegen bij AutoPrio van bedrijven als Thrifty, Enterprise, Europcar, Avis, Hertz, National, Alamo, Budget en Sixt.

Vergelijk autoverhuurbedrijven met elkaar voordat je gaat. Noorwegen is lid van de Europese Unie dus je kunt ook routes nemen naar andere landen en daar prachtige plekken bezoeken. Hoe meer je ervan maakt, hoe meer het een ervaring wordt die je niet gaat vergeten.

https://www.autoprio.nl/