UTR Echt
Image default
Gezondheid

5 manieren om je gezondheid te verbeteren

Het allerbelangrijkste wat er is: je gezondheid. Van zeer groot belang, maar er wordt soms toch overheen gekeken. Gezondheid is ook ontzettend breed: gaat het over fysieke gezondheid, mentale gezondheid, of een combinatie ervan? Lopen deze dingen hand in hand? Natuurlijk is er wel een correlatie. Mensen die fysiek gezond zijn voelen zich mentaal beter. En wanneer je je mentaal goed voelt, zul je ook meer sporten en gezonder eten om zo te werken aan het verbeteren van je gezondheid. Maar hoe doe je dat eigenlijk, je gezondheid verbeteren? Dat lees je hier!

Gezondheid verbeteren

Hoewel het niet bij deze vijf punten blijft, helpen ze met het verbeteren van je gezondheid:

 

  1. Zorg voor een gebalanceerd voedingsschema

  2. Probeer regelmatig te bewegen

  3. Slaap voldoende

  4. Consumeer sport supplementen en sportvoeding 

  5. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden

Gebalanceerd voedingsschema

Als je je gezondheid wilt verbeteren, staat voeding centraal. ‘Eet gezonder’; het wordt zo vaak gezegd en je weet het vast wel, maar het is echt van groot belang. Een goede manier om je hier aan te houden, is door een gebalanceerd voedingsschema te hebben. Wanneer je opschrijft wat je dagelijks eet, is de kans groter dat je je hieraan houdt (dan wanneer je het alleen zegt).

2. Regelmatig bewegen

Naast voeding, staat beweging centraal. Ben je in staat om te sporten? Dan is het ten zeerste aangeraden dit te doen. Het zorgt ervoor dat je je zowel fysiek & mentaal veel beter gaat voelen. Zelfs als het in jouw situatie niet mogelijk is om te sporten, is een dagelijkse wandeling al een heel goed idee. 

3. Slaap voldoende

Je voelt je veel beter na een dag goed slapen, dan wanneer je bijvoorbeeld maar drie uurtjes hebt kunnen slapen. Op de korte termijn is voldoende slaap dus al belangrijk, laat staan op de lange termijn. Zowel voor je fysieke als mentale gezondheid is het daarom verstandig om minimaal 6 uur per dag te slapen. Te veel slapen is ook weer niet goed. Een juiste richtlijn hiervoor is 6 tot 8 uur slaap per dag.

4. Sportsupplementen en sportvoeding

Kom je, op wat voor reden dan ook, niet aan je dagelijkse behoefte met voeding? Vind je bepaalde voeding misschien niet lekker? Dan zijn sportsupplementen en/of sportvoeding een goede ondersteuning, in het bijzonder wanneer je ook sport. Alles over gezonde sportvoeding en sportsupplementen is te vinden op Muscleconcepts.nl.

5. Vermijd stress

Vooral voor je mentale gezondheid is het van belang stress te vermijden. Dit kan echter ook weer invloed hebben op hoe je je fysiek voelt. Bovenstaande punten hebben hier ook weer invloed op. Slaaptekort kan bijvoorbeeld voor stress zorgen. En bepaalde supplementen, zoals omega 3 visolie, kan de slechte invloed van stress op het lichaam tegengaan.