UTR Echt
Image default
Bedrijven

Een stuk grond verkopen

Wanneer je een stuk grond wilt verkopen is het handig om te weten welke stappen je precies moet ondernemen. Je kan je hele perceel verkopen, maar ook een deel. Wanneer je de grenzen gelijk houdt bij verkoop dan kan je meteen een notaris bellen. Wanneer je een perceel wilt opsplitsen, ontstaan er ook nieuwe grenzen. Je kan een splitsing van percelen regelen via het Kadaster wanneer je minimaal 20 werkdagen kan wachten op de overdracht, je nieuwe grens zichtbaar is in het terrein en je eigenaar bent van het perceel. De nieuwe grenzen worden aangegeven bij een landmeter. De overdracht wordt vervolgens geregeld via je notaris. Grond verkopen via de notaris kan in alle andere gevallen. Wanneer de nieuwe grenzen zichtbaar zijn worden de koper en verkoper uitgenodigd door het Kadaster om deze aan te wijze in het terrein. Pas daarna legt het Kadaster de grenzen vast.

Online kadastrale gegevens opvragen bij het Kadaster

Bij het online Kadaster kan je snel en eenvoudig kadastrale gegevens ophalen. Deze gegevens zijn eenvoudig te zien in de vorm van een kaart. Met een kadastraal kaart wordt de ligging en de omgeving duidelijk weergegeven. De rapportages van de kadastrale kaart zijn gebaseerd op informatie van het Kadaster en gemeenten. Een kadastrale kaart bevat erg veel informatie.

Het kadastrale kaart rapport bevat ook een stukje geschiedenis van individuele grenslijnen, streetview-foto’s en een kaart van de omgeving.

Omgevingskaart

Wil je een kadastrale kaart raadplegen dan kan dat op kadastralekaart.com. Je krijgt veel inzichten over je perceel. Dit is natuurlijk super handig wanneer je van plan bent om je grond of een deel van je grond te verkopen. Een kadastrale kaart wordt ook wel een omgevingskaart genoemd. Met een omgevingskaart krijg je een duidelijk en goed inzicht krijgt in de perceel grenzen, de perceel nummers en de bebouwing. Iedereen kan kadaster kaarten raadplegen, waardoor jij zonder enige beperking inzicht kan krijgen. Wil jij weten hoe je perceel er precies uitziet dan kan je een kadastrale kaart zeker raadplegen.